Kryss igen för FC Rosengård

FC Rosengård spelade sin tredje oavgjorda match i rad efter att onsdagens derbymatch otroligt nog slutat mållöst. Eftersom förra säsongens möte slutade hela 4- 2 till Rosengård så hade man skruvat upp förväntningarna en del, eller man hoppades i alla fall på ett par stycken men det ville sig inte. FC Rosengård ägde bollen under större delen av matchen samtidigt som IFK Malmös matchplan var tydlig, man skulle försvara sig, hoppas på kontringar och spela för en poäng. Matchbilden gjorde att Rosengård vaskade fram både flest och bäst chanser de gånger man spelade på ett eller två tillslag och fick fart på bollen men som redan nämnts så resulterade det inte i något mål. Rosengård kunde också fått en straff i den första halvleken när Jamshed kommer fri men domaren valde att fria vilket tyvärr, förmodligen var ett korrekt beslut.
FC Rosengård kryssade i tredje matchen i rad och har spelat in tre poäng på de fyra första matcherna vilket naturligtvis ingen är nöjd med, inte minst spelarna och ledarstaben som har betydligt högre krav på sig själva. I och med att det är en enkelserie och varje match en final så är det definitivt inte den inledning man önskade sig. Men tyvärr så innebär resultatet också att FC Rosengård halkar ner på trettonde- och nedflyttningsplats med nio matcher kvar att spela.
Å andra sidan så är det 27 poäng kvar att spela om och även om man har sex poäng upp till kvalplatsen och nio till förstaplatsen så är det absolut inte slut än. Inget lag kommer att gå igenom serien utan att tappa poäng eller ha en svacka, förhoppningsvis har FC Rosengård haft sin även om man bara har förlorat en match.
Nu har man lite att jobba på inför nästa match som är på lördag mot Ullared hemma på Rosengårds IP och förhoppningsvis kommer den första trepoängaren.