Nu på lördag är det Familjedag på Mobilia

Kul på hjul är ett integrationsprojekt som arbetar med cykeln som verktyg för att öka rörelsen i staden bland barn och unga. Nu på lördag, den 29 april 12:00 – 16:00, inviger Kul på hjul en cykelhinderbana på Mobilia, i samband med en fullspäckad familjedag med cykeln i fokus.
Under Familjedagen på Mobilia kommer det att erbjudas aktiviteter som passar hela familjen. Barnen kommer även att kunna utmana FC Rosengårds landslagsstjärnor Lotta Schelin, Emma Berglund och Amanda Ilestedt, i såväl cykelhinderbanan som i att laga punktering. Förutom detta kommer det bl a att erbjudas expertcykeltips från Cykelklubben Ringen och pyssel tillsammans med Panduro Hobby. Oatly kommer att ha en barntatueringsstudio på plats och Drevet kommer att lära ut hur en cykel fungerar.
Under sommaren kommer Kul på hjul att arrangera cykelaktiviteter runt om i Malmö med fokus på stadsdelar där det finns ett stort behov av ökad cykel- och trafikkunskap, men kommer även kontinuerligt att ha aktiviteter på Mobilia.
– Mobilia är en perfekt plats för våra aktiviteter. Deras besökare är ett tvärsnitt av Malmö. Här möter vi verkligen hela Malmö, säger Kul på hjuls projektledare, Jenny Damgaard.
Så varmt välkomna till en riktig cykeldag på Mobilia, lördagen 29 april 12:00-16:00.
För mer information:
Jenny Damgaard
Projektledare Kul på hjul
0709-760062
[email protected]
www.kulpahjul.com
FAKTA
Kul på hjul drivs av FC Rosengård i samverkan med Röda Korset, Malmö stad och Tjejer i förening. Projektet vill främja en ökad integration genom att bidra till en ny generation använder cykeln som grund för både fysisk aktivitet och utökade kontakter i hela Malmö.