Kundpartner Syd ny huvudpartner i Football for Life Sydafrika

Vi träffade Kundpartner Syds VD Peter Rehnström och pratade fotboll, hur mikropartiklar i luften påverkar prestationsförmågan och så fick vi revolutionerande städtips!

Kundpartner Syd är ett ungt företag, grundat 2007 och initialt sysslade man med utbildning, rekrytering och bemanning. För fem år sedan började man med städverksamhet.

– Året innan hade vi fyra anställda och omsatte två miljoner och idag är vi 290 anställda och omsätter 100 miljoner säger VD Peter Rehnström med ett leende. ”Det hela är så enkelt att vi har hittat vår nisch; vi erbjuder bra personal, effektiv städning och hög kvalitet”.

Företaget växer mellan 20 och 30% varje år och ambitionen är att fortsätta växa. Man bedriver verksamhet i Skåne, Blekinge, Halland, Småland, Stockholm och Göteborg.

– Vi växer organiskt, vi har bara gjort ett litet förvärv under resans gång, men annars är det utveckling av egen kraft berättar Peter.

Det händer mycket i städbranschen, menar Peter, och att företaget växer så mycket för att de ligger i framkant.

– Vi har en ny mission i vårt företag – vi gör kunderna friskare. Det finns ju två syften med att städa, det ena är att få det rent och snyggt, det andra är att det gör dig friskare.

– Kaffefläcken på golvet och gruset på mattan är inget du blir sjuk av, däremot kan du bli sjuk av det du andas in genom luften. Vi jobbar med att hitta modeller för att få ner mikropartiklar i luften genom att städa på rätt sätt och även mäta dessa mikropartiklar. Vi kan sätta ut mätare hos kunden och därigenom anpassa städningen.

Peter fortsätter att berätta om hur mikropartiklar i luften kan påverka prestationsförmågan och om hur Kundpartner Syd städar med bakterier. Låter det surrealistiskt? Inte alls. Städning med bakterier går till så att man använder rengöringslösningar som består av just bakterier och tensider. De ligger sen och tuggar smuts, salt i entréer under vintern och orenlighet i mattor.

– Vi har dessutom robotar som vi städar med och vi kan också sätta in luftrenare om det behövs.

I år har Kundpartner Syd gått in som huvudpartner i Football for Life, ett treårigt samarbete som Peter ser fram emot att utveckla.

– Vårt företag är ju kvinnodominerat, någonstans kring 70% av våra anställda är kvinnor, så det kändes helt rätt att vara med i damfotbollen. Dessutom har FC Rosengård ett bra nätverk och det är viktigt för oss att vara med i ett nätverk och skapa relationer med de andra sponsorerna i föreningen och med föreningen som sådan.

Framöver är tanken att företaget ska åka till Sydafrika och bekanta sig med Football for Life, just nu har världsläget med smittspridningen gjort det bekymmersamt.

– Om vi skulle ha gått in i ett lokalt projekt i Malmö så hade det kanske inte känts intressant för våra medarbetare i Helsingborg eller Stockholm, i så fall får man vara med i små regionala projekt överallt. Alternativet var att vi skulle vara med i en satsning där vi känner att vi har hela företaget bakom oss. Vi tar ett visst samhällsansvar med detta och för oss är det mycket enklare att gå in i ett projekt som någon annan driver. Och eftersom FC Rosengård är duktiga på det de gör är det bättre att vi stöttar dem.

Hur kommer då samarbetet med FC Rosengård att se ut generellt?

– Föreningens klubbchef Jenny Damgaard ska komma ut till oss på arbetsplatsträffar och berätta om Football for Life och få till en diskussion om hur vi kan bidra operativt och hur vi kan jobba med det här under tre år. Vi kan säkert lära av varandra om alltifrån entreprenörskap till ledarskap och kanske kan vi också lära ut en del om rengöring och hygien till FC Rosengård.

Det sistnämnda har man redan börjat nosa på. Under Champions League-spelet var Kundpartner Syd med och desinficerade omklädningsrum och lokaler. Visserligen blev det respass mot Hoffenheim, men Peter tror på fortsatta framgångar för föreningen.

– En seger i OBOS Damallsvenskan ger ju Champions League-spel även nästa år. Ju fler år man är med och spelar mot skickliga europeiska lag och skaffar sig den rutinen, ju längre går man också så småningom! Vi hoppas på fortsatta framgångar!

De senaste inläggen: