Kvalmatch i Svenska Cupen

Efter förlusten i seriepremiären så är det redan dags för en ny utmaning när man tar emot Landskrona BoIS i den första kvalomgången till Svenska Cupen.
Här är förutsättningarna ganska enkla; om man vinner sin första kvalmatch så tar man sig till den andra kvalomgången och skulle man vinna den med så har man tagit sig till gruppspelet. Förra året så tog sig FC Rosengård till den andra kvalrundan där man efter en riktigt bra insats ändå fick se sig besegrade av Allsvenska Kalmar FF. 2018 så nådde man hela vägen fram till gruppspelet efter att man först vunnit över FK Besa och sedan slog man Landskrona BoIS med 2- 0 hemma på Rosengårds IP.
Landskrona BoIS spelar i Division 1 Södra där man för närvarande ligger på tredjeplatsen och innan deras uppehåll så mötte man Torns IF och spelade 0- 0. Inför Svenska Cupen och omstarten av Division 1 så har Landskrona även spelat en träningsmatch mot Vinbergs IF från Div 2 Västra Götaland (samma division som FC Rosengård) som man vann med 3- 2.
FC Rosengård står inför en tuff utmaning imorgon när man ska försöka ta sig vidare i Cupen men den är absolut inte omöjlig vilket man visade 2018 när man slog ut BoIS på vägen till gruppspelet. Faktum är att även uddamålsförlusten mot Allsvenska Kalmar förra säsongen visar att man har kapaciteten att störa lag högre upp i seriesystemet när man presterar på topp. Nu kommer man närmast från en förlust där ingen över huvud taget var nöjd med sin insats eller resultatet heller för den delen så rimligtvis borde det vara ett revanschsuget FC Rosengård som kommer till match imorgon.
Senast FC Rosengård och Landskrona BoIS möttes var i en tuff träningsmatch i Mars där det gavs och togs i närkampsspelet. Matchen slutade 3- 0 till Landskrona men det viktigaste var att man aldrig slutade att kriga och det kommer att krävas samma inställning imorgon eftersom BoIS mer än gärna vill ha revansch från Cupförlusten 2018.
OBS!
Matchen mellan FC Rosengård och Landskrona BoIS spelas imorgon tisdag med start 19.00 men matchen kommer att spelas utan publik utifrån Svenska fotbollsförbundets rekommendation vid genomförande av matcharrangemang under rådande situation.
För att följa förbudet mot mer än 50 deltagare vid offentliga tillställningar är det, efter samråd med polisen, SvFF:s skarpa rekommendation att arrangerande förening vidtar följande åtgärder:
All publik, inkl. föräldrar och andra anhöriga, undanbes vid matcherna. Bara de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras (spelare, ledare och funktionärer) ska vara på plats.