Landskamp mellan Sverige och Norge den 1 juni – Truppen uttagen

EM på hemmaplan närmar sig allt mer. Med en dryg månad kvar till det att EM-truppen ska tas ut är tidigare skadade förstamålvakten Hedvig Lindahl återigen uttagen i en landslagstrupp. Nu som en av fyra målvakter tillsammans med Kristin Hammarström, Sofia Lundgren och Carola Söberg.

– Till att börja med är jag tacksam för att jag fått möjligheten att ta med fyra målvakter. Vi har en konkurrenssituation och det gäller att hitta rätt. Nu är Hedvig med all sin erfarenhet tillbaka och det kan bli allt från att hon tar förstaplatsen till att hon kan hjälpa den som tar förstaplatsen. Det är roligt, säger Pia Sundhage.

Amanda Ilestedt – en av fyra mittbackar i Pia Sundhages trupp mot Norge.
I mittförsvaret är Emma Berglund borta från EM och det mesta talar för att Charlotte Rohlin och Nilla Fischer är de som ska bilda mittlås. I Norgetruppen har Pia Sundhage valt att även plocka med Malmös Amanda Ilestedt och Marina Pettersson Engström från Kif Örebro. Ilestedt har varit med i Sundhages trupp av och till under försäsongen medan Pettersson Engström senast fanns med när Sverige mötte Kanada i Malmö för drygt ett år sedan.
– Marina har jag själv inte sett i landslagssammanhang tidigare, men jag har haft henne när jag var i Örebro och jag har hunnit se Kif några gånger nu. De har spelat bra fotboll, se på tabelläget, och hennes tuffhet har imponerat, säger Sundhage.
– Ilestedt får chansen igen. Det är en annan tuff spelare och budskapet är att vi ska tuffa till oss. Och båda spelarna bidrar med bra huvudspel, fortsätter Sundhage.

Längre fram i banan hittar vi truppens mest överraskande namn, debutanten Jenny Hjohlman. UIK-forwarden har nio U23-kamper och en handfull F19- och F17-landskamper på meritlistan sedan tidigare.
– Jag har sett henne ett par gånger och hon bidrar med speed. Det ska bli intressant att se hur hon håller när hon får andra spelare runt omkring sig. När hon går rakt på mål ser det väldigt intressant ut, säger Sundhage.
Bland de offensiva spelarna saknas Johanna Almgren som på nytt har drabbats av knäproblem.
– Vi har haft ett bra samtal. Hon har ju en skadehistorik sedan tidigare, behöver tid nu och här chansar vi inte.
I övrigt står det klart att Sverige EM-genrepar mot England i Ljungskile den 4 juli klockan 19.00.

Förutom mötet med Norge den 1 juni kommer en hemmalandskamp också att spelas den 19 juni. Detaljerna kring den matchen är dock inte helt klara ännu.

Källa:http://svenskfotboll.se/landslag/damer/arkiv/landslag/2013/05/hedvig-lindahl-tillbaka-i-landslaget/

 

Även Lina Nilsson är uttagen från LdB FC Malmö. Lycka till Amanda och Lina!