Landslagskoll

Lugnet har lagt sig över Malmö IP när nu nästan alla lag gått på sommarledighet. Men för ett stort gäng FC Rosengårdsspelare är det full rulle med landslagsuppdrag på olika håll i Europa.

SVERIGE F19:
Athinna Persson Lundgren och Bea Sprung befinner sig i Tjeckien för F19-EM. Redan idag klockan 15.00 spelas första matchen mot Tyskland. Det är första gången sedan 2015 som Sverige kvalar in till F19-EM och senast det begav sig blev det guld för blågult.

SVERIGE U23:
Loreta Kullashi, Angel Mukasa och Somea Polozen huserar hemma i Skåne för en trenationsturnering med sitt U23-landslag. Det blev vinst med 1-0 i första matchen mot Indien och imorgon möter man USA 18.00 på Vittsjö IP.

SVERIGE:
Caroline Seger och Olivia Schough har spenderat några fina sommardagar i Båstad på landslagets förläger inför EM. Nu har de rullat vidare till Stockholm för den stundande landskampen mot Pia Sundhages Brasilien. Genrepet inför EM spelas på Friends Arena tisdag 28 juni 18.30, en match man inte vill missa då det förutom bra fotboll också kommer bjudas på ett häftigt publikrekord!
Sverige har EM-premiär 9:e juli mot Nederländerna och har även Portugal och Schweiz i gruppen.

DANMARK:
Sofie Bredgaard fick ett riktigt glädjebesked i och med sin kallelse till EM med endast en tidigare A-landskamp i bagaget. Den mer rutinerade Katrine Veje var given i den danska truppen och spelade även hela matchen när Danmark, precis som Sverige, genrepade mot Brasilien. Det blev till slut vinst för danskorna efter ett sent segermål på stopptid. Nu väntar en match mot Norge på onsdag innan det bär av till mästerskapet England.

FINLAND:
Efter en veckas träning hemma i Finland väntar ikväll en vänskapsmatch mot Japan för Ria Ölings finska landslag. Det blir lagets genrep inför EM där man ligger i samma tuffa grupp som Danmark med Tyskland och Spanien.

ISLAND:
Guðrún Arnardóttir har tränat med sitt isländska landslag i Reykjavík och styr nu skutan mot Polen för att ladda med en vänskapsmatch inför EM. Island ställs mot Frankrike, Italien och Belgien i gruppspelet.

AUSTRALIEN:
Det blev en tung förlust för Matildas mot Spanien, hela 7-0. Teagan Micah stod i mål första halvlek och släppte bara ett mål förbi sig. Charli Grant spelade 90 minuter och utsågs till matchens lirare! Nu rullar laget vidare till Portugal för en ny vänskapsmatch imorgon kväll.

SERBIEN:
Jelena Čanković och det serbiska landslaget åkte på en tung förlust mot Japan med 5-0 på midsommarafton.

SVERIGE F07:
Alexia Mitkovska, Isolde Kackur, Saga Kristell och Sara Sulaiman från FC Rosengård samlas idag i Halmstad på ett riksläger för flickor födda 2007. Därefter ska en första landslagstrupp för denna årskull tas ut för ny samling i augusti.

SVERIGE F06:
1:a juli drar nordisk flickturnering igång i Norge. Mikaela Stojanovska och Tilde Björklund från FC Rosengård finns med i truppen.

De senaste inläggen: