Läs om våra praktikanter!

Denna vecka har FC Rosengård inte mindre än tre praktikanter som hjälper till med olika uppgifter i föreningen. Två av dem kommer från vår sponsor MKB, det är Saif och Hassan från Värner Rydénskolan samt Cornelius från Pilbäckskolan. En uppgift killarna fick var att observera en träning och sedan skriv om den, och resultatet hittar ni här:
Först börjar man med samling, och förbereder vad man ska göra inför dagen. Då börjar man att värma upp. Man brukar värma upp med att jogga eller springa runt med bollen. Sedan passas man till andra lagkamrater. Och då kommer en fotbollstränare och säger hur man ska utföra en övning. Sedan så kör man en övning med tre lag i mitten och tre lag utanför, då ska de tre lag som är i mitten försöka ta bollen från de andra tre lagen.
Målvakterna tränar varandra genom att skjuta skott och räddar målet.
Saif al islam & Hassan ismailat, Värner Rydénskolan 8A
2
3
 
Det var kallt och dimmigt när jag satte mig på den tomma arenan och jag kände verkligen hur den bitande kylan hängde i luften. Men trots det tråkiga vädret så såg jag fram emot att äntligen få se ett av världens bästa fotbollslag live på träning. Träningen gick i gång och jag märkte hur proffsigt både spelare och ledare uppförde sig, hur strukturerade alla övningar var och framförallt så kände jag att alla bar på ett driv. Oavsett om man var materialare, tränare eller spelare så gick alla in i sin roll fullt ut och för mig så var det ännu ett tecken på vilken storklubb FC Rosengård faktiskt är.
Direkt när träningen startade så kände jag hur fotbollssugen jag blev och jag började fantisera om att jag var med ute på plan. Fotboll är ju trots allt min passion! Många av övningarna liknade också de övningarna som jag själv har när jag tränar fotboll och det kändes häftigt att kunna känna igen sig i spelarnas situation.
Träningen fortsatte med en bollinnehavsövning och separat målvaktsträning. Jag började med att kolla in målvaktsträningen. Jag märkte direkt att målvakterna hade en bra dag när jag såg deras makalösa reflexräddningar.  Därefter så vände jag blicken mot resten av laget som var mitt uppe i en hålla-bollen-inom-laget liknande övning. Även där såg det väldigt bra ut.  När de olika momenten var avslutade så var det dags att binda ihop träningen med en klassisk anfallsövning. Där får både utespelare och målvakter möjligheten att träna tillsammans och det är en övning med högt tempo som jag själv är ett stort fan av.
Sammanfattningsvis: Även om vädret inte höll högsta klass så gjorde verkligen träningen och spelarna det. FC Rosengård har fått en ny supporter!
Cornelius Wernbecker, Pilbäckskolan 8B
1