LdB slog Kristianstad borta (Uppdaterad)

LdB FC Malmö slog Kristianstad på bortaplan med 0-1

Gårdagens match mot Kristianstad blev så tuff som vi  förväntat oss. På uppvärmningen skadade sig Anja och Elin Rubensson fick endast några minuter på sig att förbereda sig för att starta matchen. Matchbilden första 30 minuterna var att Kristianstad vann mycket av närkamperna och skapade några riktigt vassa målchanser.  Det var endast Thoras säkra spel och hennes tur med stolparna som gjorde att det stod 0-0…Vårt spel var långsamt och omständigt och det gav Kristianstad tid att försvara på ett bra sätt. Det kändes skönt när Sjögran hittade en kanonpassning bakom deras backlinje och Manon kom fri och som vanligt gjorde hon en klinisk avslutning…En lättnad att gå till halvtidsvila med 0-1 i bagaget efter att underpresterat första 45 minuterna.

I andra halvlek visade LdB  direkt vilka som leder allsvenskan och ju längre matchen gick så blev spelövertaget större och större och det fanns flera chanser att punktera matchen. Ser man på hela matchen så var LdB det bättre laget och vinsten med 1-0 var rättvist.

Allvenskans bästa målvakt fick än en gång hålla nollan ( 13 matcher ) och laget visade att de har de  kvaliteer som krävs för att vinna serien.

Nu väntar en hemmamatch mot Örebro på söndag kl 18:45 på Malmö IP, då tyvärr Sara Björk ( drog på sig sin 3:e varning ) inte kan vara med. Boka matchen i er kalander, jag garanterar att ni får valuta för entrepengarna.

Text Erling Nilsson

Bild: Stephan Lindstrand