Ledarutbildning i psykisk hälsa med Mind

Ledarutbildning i psykisk hälsa med Mind

Under 2022 har FC Rosengård påbörjat ett arbete med psykisk hälsa i samarbete med Tim Bergling Foundation. Vi har haft några interna digitala ledarträffar där ni fått en grundgenomgång i ämnet och några tips och övningar att ta med till era lag. Nu bjuder vi in organisationen Mind för ett större utbildningstillfälle med fysiskt deltagande.

Som ledare är du ofta en vuxen trygg person i många ungas liv. Vad ska och kan du som ledare göra när du möte unga som mår dåligt och kanske berättar för dig om hur de mår. Under kvällen kommer du få grundläggande kunskaper om vad egentligen begreppet psykisk hälsa är och verktyg för att kunna lyssna och prata med någon ung människa som inte mår bra. Under kvällen kommer du också genom enklare rollspel få prova en del av de verktyg du kan använda dig av.
Utbildningen leds av Helén Thorén. Helén är socionom och arbetar som verksamhetsledare på Mind i Malmö där huvudfokus är Livslinjen, en ny nationell stödlinje som riktar sig till ungdomar/unga vuxna som vill prata om när livet känns jobbigt. Hon har tidigare arbetat med Minds nationella stödlinje Självmordslinjen och innan dess många år på BRIS.
Välkommen!
Önskar FC Rosengård och Mind

4 oktober:
LEDARUTBILDNING MIND

När? Tisdag 4 oktober 17.30-ca 19.30
Var? Plats kommer bestämmas senare. Vi mailar ut info efter att anmälan stängt.
Anmäl dig via formuläret nedan. Du kan bara anmäla dig själv, påminn dina ledarkollegor om att göra en egen anmälan.

Anmäl dig till ledarträffen med Mind