Linus Fridolf efter Vinberg-FCR

Ytterbacken Linus Fridolf stod för en, som många gånger förr, stabil insats i matchen mot Vinberg. Han var dessutom delaktig i offensiven många gånger och var inblandad i förarbetet till segermålet 1-2 när han kom runt fint på vänsterkanten. Efter matchen var han trött, men nöjd över segern.
– Jo, det känns väldigt skönt. Känner mig ganska trött och fick springa mycket idag, men det känns riktigt härligt med tre poäng, säger Linus Fridolf.
Vi hade lite motvind i första halvlek, hur jobbigt var det?
– Nej, det var svårspelat i motvinden. De styrde och ställde ganska mycket i första halvlek, men sen blev det tvärtom i andra när vi styrde och ställde och skapade det mesta. Så det var väl ändå rättvist till slut.
Hur mycket tar det på energin att det är motvind och de får chansen att rulla mycket i första halvlek på grund av det?
– Det blev ju jobbigt, speciellt när Blerim (Gudjufi, målvakt) hade utsparkar. De kom inte längre än halvvägs så vi fick springa tillbaka istället. Det är klart att det blev jobbigt, men det var lika för båda lagen.
Vad var det som gjorde att vi vann matchen?
– Jag tycker att vi har bra försvarsspel. Det är någonstans där det börjar, där man lägger grunden. Sedan har vi offensiva kvaliteter som vi bygger på därefter. Sitter försvarsspelet så kommer offensiven oftast automatiskt, säger han.
Nu återstår endast fyra matcher kvar av en lång säsong. Ytterbacken vill avsluta säsongen så bra som möjligt.
– Det är väl bara att kriga på och försöka vinna så många matcher som möjligt. Hellre att komma fyra, trea eller tvåa än att komma sexa-sjua, liksom. Så det är bara att försöka få med en bra avslutning inför nästa säsong, säger Linus Fridolf.