Linus Olsson tvåmålsskytt och matchens lirare

Linus Olsson är van vid att få stångas med tunga försvarare och mot BK Olympic var det inget undantag. Anfallaren var stark i det offensiva spelet för FC Rosengård och spelade en viktig roll i segern över Malmörivalerna.
– Jag tycker att vi gör en bra match. Vi har kontroll på spelet de flesta minuterna i matchen egentligen. Kanske är det fem-tio minuter i första halvlek och likadant de tio sista i andra halvlek som vi slappnar av lite, men över hela matchen tycker jag att vi gör en väldigt bra match. Vi gör de offensiva grejerna som vi har tränat mycket på i veckan och då får vi resultat också, säger Linus Olsson.
Det var i början av juni som han skadade ena handen under en match. Skadan tvingade honom till en två månader lång frånvaro, men i början av augusti gjorde han comeback och har sedan dess visat en stigande formkurva. Mot BK Olympic lossnade även målskyttet och han blev dessutom utsedd till matchens lirare.
– Jo, men jag börjar komma in i det mer och mer nu. Det var några långa månader utan att egentligen få röra sig överhuvudtaget. Formen var som den var när man kom tillbaka, men det börjar bli bättre och bättre nu så det är synd att säsongen börjar ta slut.
– Det var väldigt skönt. Målen har inte riktigt kommit i år, så det var skönt att det släppte lite nu och förhoppningsvis kan det göra det i de sista matcherna också, säger Linus Olsson.