Lisa-Marie Utland stor matchvinnare

FC Rosengård var inställda på en tuff match borta mot Djurgården, ett lag som inför säsongen tippades vara med och kämpa om de ädla medaljerna. Men trots bra värvningar har inte förväntningarna infriats och placeringen på nedra halvan är en stor besvikelse för denna anrika klubb.
FCR tog som brukat tag i taktpinnen direkt och det var spel mot ett mål, och man skapade några målchanser utan att lyckas spräcka nollan. Sedan händer det som är vanligt när ett lag trycker på som FC Rosengård gjorde, motståndarna får ett kontringsläge och en farlig målchans. Men med tur och skicklighet lyckades Musovic få en räddning på avslutet där returen rensades bort från mållinjen av Levenstad. Mål där för Djurgården och matchbilden hade kanske blivit annorlunda, trots Rosengårds spelövertag.
Någon minut före halvtidsvila gör Djurgården ett misstag i eget straffområde och Mace kunde snappa upp bollen och slå ett väl avvägt inlägg som Imo snyggt nickade i mål. Härligt att gå till halvtidsvila med 0-1 i bagaget.
Efter pausvilan kom Djurgården ut som ett nytt lag och de första tjugo minuterna i andra halvlek, blev jämnare utan att någon av lagen skapade några målchanser.
Tränare Eidevall valde att göra två byten, ut gick Brown och Mace och in kom Kaneryd samt Utland.
Det visade sig direkt att det var bra byten för Utland hade inte varit på plan i många minuter när hon fick chansen på en hörna att göra 0-2 med en distinkt nick och minuten senare även nicka in 0-3 på ett väl avvägt inlägg från vänsterkanten. Genom sina två mål gick Utland upp i skyttetoppen med sina åtta mål efter att halva serien är spelad.
Slutresultatet 0-3 var i underkant men FC Rosengård befäste sin serieledning efter att halva säsongen är spelad och toppar serien med sina 24 poäng.
Halva säsongen är alltså avverkad och för Rosengårds del har den resultatmässigt blivit som väntat, med en plump i protokollen med den oväntade förlusten bort mot LB07 (ett LB07 som vann helt rättvist).  Årets serie är oväntat jämn och fortfarande så är det flera lag som kan blanda sig i slutkampen om SM-guldet. Det är detta som är kul för de som vill ha spänning och spännande kommer hösten att bli med många ”måste”-matcher.
Redan på lördag väntar ny match mot Eskilstuna United på Malmö IP, med avspark 15:00 där ytterligare tre viktiga poäng står på spel. Vi ser fram emot att ha er på plats, välkomna!