Lite inför söndagens match

På söndag är det dags för en ny utmaning för FC Rosengård i Division 2 när man möter BW 90 på bortaplan. Senast lagen möttes i Bjärsjölagård så slutade matchen med seger till slut för FC Rosengård med 1-0 efter att man gjort mål på straff men det var en hyfsat jämn tillställning där båda lagen hade några chanser utan att kunna få in bollen i mål. På det stora hela så gjorde BW 90 en bra säsong förra året då man slutade på en sjätteplats, bara en poäng efter FC Rosengård som slutade på fjärdeplatsen. Men det var då, nu har BW 90 en ny tränare och man har förlorat en del spelare som man givetvis ersatt men frågan är hur bra lag man har i år. Så här långt har BW 90 vunnit en match, 3-5 borta mot Asarum i premiären, förlorat en match mot Lindsdal hemma med 1-3 och senast kryssade man mot Berga på hemmaplan. Med hjälp av lite snabb huvudräkning så får man det till att BW 90 spelat ihop fyra poäng så här långt och med det så ligger de på en åttondeplats i tabellen.
På tredjeplatsen med sju inspelade poäng ligger FC Rosengård som har haft en bra start på säsongen efter att man kryssat mot Karlskrona i premiären och vänt underläge till seger i de två efterföljande matcherna mot IFK Hässleholm borta och Lindsdal hemma. Nu slutade de senaste matcherna bra men i längden så har man inte råd att bjuda motståndarna på ett ledningsmål för det kommer att straffa sig till slut. Givetvis så är man medvetna om det och under veckorna så gör man vad man kan på träningsplanen för att minimera riskerna att åka på ett baklängesmål, fast å andra sidan så kan man inte helgardera sig mot det, det är trots allt en del av spelet.
Samtidigt så säger det lite om FC Rosengårds trupp den här säsongen för man ger helt enkelt inte upp utan man har kapaciteten och viljan som krävs för att kunna vända en match och det är helt klart ett styrkebesked. I söndagens match så är man kanske inte helt ute och snurrar om man gissar att det återigen kommer att bli en jämn tillställning men om FC Rosengård spelar som man har kapaciteten att göra så borde man kunna åka tillbaka till Malmö med en ny trepoängare i bagaget.