Lotta Schelin avslutar karriären

Lotta kom till FC Rosengård under hösten 2016. Hon hann spela 17 matcher för FCR och vinna Svenska Cupen 2016. Lotta har spelat 185 landskamper och bidragit väldigt mycket till svensk fotbolls framgångar.
Sportchef, Therese Sjögran:
– Både vi och Lotta hade stora förhoppningar med hennes hemkomst till Sverige och Damallsvenskan. Hon är en spelare med stora meriter och en målskytt av rang. Tyvärr blev hennes karriär i FC Rosengård alldeles för kort. Vi hade stora planer för Lotta, både på och utanför plan. Men man kan aldrig planera för skador, dem kommer alltid oförutsett. Jag känner otroligt mycket med Lotta, jag vet vilka ambitioner hon hade när hon kom hit. Jag och hela klubben önskar Lotta all lycka till i framtiden och hoppas att våra vägar korsas igen på något sätt. 
Lotta Schelin:
– Efter åtta år utomlands kändes det fantastiskt att få komma hem till Sverige och till FC Rosengård. Tiden i klubben blev alldeles för kort, men lite kul hann vi med trots allt. Cupguldet 2016 ligger mig varmast om hjärtat.
– Jag vill tacka mina lagkamrater, alla människor som sliter för oss i klubben, partners som gör det möjligt att vara med och satsa stort. Slutligen, en stor applåd till er supportrar som är på plats och stöttar oss i vått och torrt. Ert stöd är ovärderligt!
– Det har varit kul att få lära känna Malmö, en vacker och härlig stad som för alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta.