”Madde” fixar det praktiska på kansliet

Sedan i våras finns ett nytt ansikte på kansliet på Rosengårds IP. Madeleine Waldholm är den som har koll på det administrativa och bland annat skriver in alla ungdomar som vill prova på att träna i vår förening. Vi pratade med henne om stickning, pappersexercis och hur hon trivs på sitt nya jobb.

Precis efter påsken började hon på sitt nya jobb som administratör på Rosengårds IP, men uppgifterna som sådana är ingalunda nya för denna veteran i Malmös föreningsliv. ”Madde”, som hon kallas, har tidigare arbetat på Husie IF:s kansli. Det är lätt att ana ett stort idrottsintresse med den bakgrunden, men det var faktiskt en ren slump att hon kom in i fotbollsvärlden.

– Ja, jag halkade faktiskt in på ett bananskal en gång i tiden. Min son började spela fotboll i Husie IF som femåring och den föreningen har en stor knatteturnering som spelas på Bulltofta varje år. När det var dags för min sons lag att gå in i turneringen så klargjorde ledarna direkt att man var beroende av att föräldrarna hjälpte till där, med det ena och det andra. Så jag ställde upp och blev en av de föräldrar som stod där vecka in och vecka ut. Vid den tidpunkten hade jag skadat mig i en trafikolycka och behövde arbetsträna. På det sättet kom jag in i föreningen, blev senare anställd och stannade kvar på kansliet i 17 år…och kom så småningom att ansvara för hela knatteturneringen.

FC Rosengård är ingen vilt främmande klubb för vår nya medarbetare. Hon lovordar både föreningens verksamhet och den öppenhet och nyfikenhet som finns i stadsdelen Rosengård.

– Jag kände ju Lena Videkull som tidigare varit tränare i Husie och flera andra hade jag varit i kontakt med via mitt tidigare jobb. Min sambo ”Rolle” – Roland Ohlsson – är tränare för pojkar i FC Rosengård, men jag ska villigt erkänna att jag hade fördomar om att jobba på Rosengård innan jag började. Det visade sig vara helt fel, här är så lugnt och skönt. Och fint! Ungarna har sådan respekt för folk! Alla hälsar på varandra. Och när jag kommer i min FC Rosengård-tröja och ska hämta ut ett paket på posten så flyttar folk på sig så att jag får gå före. Jag trivs jättebra i föreningen.

Varje måndag är det gemensamma veckomöten för all kanslipersonal, oavsett om de arbetar på Malmö IP eller Rosengårds IP. På det sättet har ”Madde” lärt känna föreningen och de anställda. Och successivt har hon kommit in i sina nya arbetsuppgifter och trivs väldigt bra på sin arbetsplats.

– Det jag gör är att jag sköter det administrativa. Ahmed Zreim behövde mer tid för att vara ute på ”fältet” så jag tar hand om alla inskrivningar och alla matchkläder som ska ut nu. Det är väldigt många inskrivningar för tillfället, vilket är mycket roligt, det är fullbokat tre veckor framåt. Föräldrar kommer hit med sina barn och en del förstår inte svenska så bra, då får jag hjälpa dem med att fylla i blanketter och berätta lite om hur föreningen fungerar. Det är bra, så får vi rett ut en massa frågetecken redan från början. Det som är bra med FC Rosengård är att det finns regler och bestämmelser som gäller hela vägen, så det är lätt att förklara för föräldrarna att så gör vi här, vi följer principerna som FC Rosengård har satt upp. De som kommer hit vill ju att barnen ska spela fotboll, det är många killar, men det gäller att fånga in töserna också, och där försöker jag vara aktiv.

Utöver dessa arbetsuppgifter sköter ”Madde” pojk- och flickverksamheten; planer ska bokas, matcher ska planeras in och det behövs domare. Ibland behöver matcher flyttas och då fixar hon det också. När herrarnas A-lag har hemmamatch hjälper hon till i kiosken – och på sikt vid grillen. Det gäller att kunna vara flexibel. Coronan har såklart ställt till det på olika sätt i föreningen. Matcher som inte kunnat spelas ska petas in i kalendern. Och det finns regler att följa och restriktioner att ha koll på. Det blir mycket fotbollssnack, både på jobbet och hemma med sambon. Men hur ser hennes egen fotbollskarriär ut? Nja, ”Madde” har sysslat med många idrotter i sin ungdom, både bangolf, volleyboll, simning och basket, men fotboll var inte riktigt hennes melodi.

– Jag spelade en termin i Segevångs FF, jag fick vara målvakt för jag var rätt slö… Jag har aldrig tyckt om att springa långt. Men jag var distriktsmästare i bangolf i Skåne ett år, så nog har jag idrottat!

Fakta: Madeleine Waldholm

Jobbar: 50% på FC Rosengårds kansli

Uppvuxen: Segevång

När jag inte jobbar:
– Då stickar jag, handarbetar eller bygger pussel! Jag har alltid ett pussel upplagt hemma. Jag älskar de som heter ”Guess me”, där man inte ser motivet från början. 1500–2000 bitar är lagom. Jag har också en liten kolonistuga ute på Kölnan där jag planterar och rotar i rabatterna.

Om sitt handarbete:
– Jag har alltid fyra-fem handarbeten på gång. Gärna med mönster och färger. Men ibland tar jag något med bara rätstickning så att jag kan se på teve samtidigt!

De senaste inläggen: