MAI & FCR inleder samarbete

I början av sommaren inleddes ett samarbete mellan Malmö Allmänna Idrottsförening och FC Rosengård. Båda föreningarnas koordinatorer Hanna K Mölstad (MAI) och Frida Svensson (FCR) upplever att det finns flera likheter föreningarna emellan även om fotboll och friidrott är två olika idrotter. De vill genom samarbetet erbjuda träningstillfällen för sina unga aktiva och utbilda dessa i ett fysiskt ABC. Grundtanken kom ur vår något förenklade bild att friidrottarna är bra på att springa från A till B, fotbollsspelarna är bra på riktningsförändringar.
Forskningen talar om en tidig idrottsspecialisering, som kan bidra till att många barn och ungdomar slutar alltför tidigt. Vi vill med våra gemensamma träningar bidra till att så många som möjligt utövar någon form av fysisk aktivitet så länge som möjligt. MAI och FC Rosengård har kompetens inom var sin idrott och genom detta möte ges såväl ledare som aktiva ett lustfyllt möte där vi kan byta erfarenheter och bredda ungdomars fysiska bildning.
Friidrottare och fotbollsspelare i åldrarna 12-13 år fick i veckan möjligheten att träna tillsammans. Träningen innehöll övningar som kan bidra till förbättrad rörlighet, koordination, snabbhet, stabilitet, rytm, timing och styrka. Kort och gott träning som aktiva inom båda sporterna kan dra fördel av att utveckla. Övningarna varierades med olika tävlingsmoment och lekar såväl 1 mot 1 som i grupp och avslutades med en klassisk ”idioten” i stafettform.
Hanna och Frida har en positiv bild av träningstillfället och hoppas kunna erbjuda fler träningar där våra unga är aktiva tillsammans.
Tack till MAI och Heleneholms IF för träningsytan.
Tack till Oatly som med sina drycker bidrog till en hälsosam återhämtning för deltagarna.
Bilder från träningen: