Maja Cveticanin går till FCR

Ny förstärkning med en av Skånes vassaste yttrar!

 

 Vad har du för bakgrund och moderklubb?

 

Jag började spela fotboll när jag var 12 år i Håkanstorp, spelade som anfallare. Gick från Håkanstorp till Mabi där jag spelade i 1 år som försvarare. Gick från Mabi till Kvarnby IK där jag spelade till och med 2012 då damlaget las ner. Spelade allt ifrån ytterback till yttermittfältare. Började Dalby (div 2) år 2012 där jag spelade som siste man (mittback).

 

Vad är dina främsta egenskaper?

 

Jag är en väldigt snabb spelare. Har alltid blivit ihågkommen som den snabba spelaren. Plockar och hinner med nästan alla långbollar som sätts på djupet. Jag ger mig inte lätt, tappar jag boll går jag tillbaka in i fighten och försöker vinna boll. En annan stryka jag har är att jag kan läsa av spelet väldigt bra och brukar se vart bollen kommer att hamna innan den sätts.

 

Vad är dina målsättningar för 2014?

 

Mitt mål för 2014 är att få FC Rosengård att bli ett starkare lag med bättre resultat än dom någonsin haft. Jag har inga personliga mål mer än att utvecklas som spelare tillsammans med laget och ha roligt.

 

Varför gick du till FCR?

 

Jag valde FC Rosengård för att det är ett lag som jag framför allt har väldigt roligt med både på plan och utanför plan. Jag känner en del i laget sedan tidigare så det är inte direkt okända ansikten för mig. Jag spelar idag bara för nöjet och då är FC Rosengård det perfekta laget att spela för.

 

Vad vill du förbättra nästa säsong?

 

I mitt egna spel vill jag förbättra mig och utvecklas fysiskt. Jag vill även förbättra min teknik.

 

Vilken position spelar du på?

 

Jag har inte direkt någon fast position. Jag har provat på att spela allt möjligt. Jag kan tex börja som en försvarare under en match och sen under matchen flyttas upp till anfallet om tränaren anser att det behövs. Men jag har spelat mest som ytterback.

 

Var bor du?

 

Jag bor i Rosengård.