Malmö samarbetar för publikrekord i SHL

Det blir inte lapp på luckan – men det ser åtminstone ut att bli säsongens publikrekord i SHL när Malmö Redhawks tar emot Linköping den 1 december.
Massa fans – närmare bestämt 400 pappskallar från FC Rosengård – kommer trotsa gällande publikrestriktioner och invadera Malmö Arena inför den spännande matchen i SHL.
– Malmös elitföreningar har ett fint samarbete. Nu när Damallsvenskan är över så är det självklart för oss att stötta Malmö Redhawks. De har haft en lite tuffare start men det är kul att de börjat hitta rätt och samla på sig poäng i tabellen, säger Jenny Damgaard, FC Rosengårds klubbchef.
– Med våra och FC Rosengårds läktarfigurer på läktaren slår vi faktiskt säsongspublikrekord i SHL och kanske i hela Idrottssverige. I väntan på att åter få hälsa våra supportrar välkomna till Malmö Arena så kommer det åtminstone kännas lite mindre tomt när FC Rosengård gör våra figurer sällskap. Vi gör vad vi kan och ser framemot en minskad smittspridning så vi kan börja fylla på med riktiga supportrar igen, säger Patrik Sylvegård, Malmö Redhawks VD och sportchef.
Det kommer krävas en hel del ”pappersarbete” för att få till publikrekordet, som ser ut att bli svårslaget med tanke på gällande restriktioner.
– Det är det värt. Det finns ju en hållbarhetsaspekt i detta också, säger Jenny Damgaard.
– Personligen tycker jag att det är väldigt kul när två starka föreningar kan hitta på sådana här grejer tillsammans. Det är en kul grej, men också ett ställningstagande att vi kan hjälpas åt i dessa tider även om alla har det tufft. Vi tvekar inte på att kroka arm när det behövs och vi kan hjälpas åt, avslutar Patrik Sylvegård.
Stötta Malmö Redhawks genom att köpa soffbiljett och läktarfigur: https://www.malmoredhawks.com/soffbiljett
Stötta FC Rosengård genom att köpa en pappfigur till kommande Champions League spel:
https://dublik.se/collections/fc-rosengard