Malmöderby

Ikväll möts FC Rosengård och IFK Malmö i ett derby där det förutom poäng står en del prestige på spel.
FC Rosengård tog sin första poäng på fem omgångar i lördags när man mötte Hässleholms IF och spelet såg bättre ut än tidigare. Man tog för sig och jobbade hårt både i offensiven och i defensiven och det gäller att man bygger vidare på det i derbyt. Tyvärr har Rosengårds formsvacka även betytt att man dalat i tabellen och ligger inför måndagens match på sjunde plats i tabellen med 29 inspelade poäng.
Motståndarna i derbyt IFK Malmö har också spelat ihop 29 poäng så det är bara målskillnaden som skiljer lagen åt. Det är jämnt i mitten av Div 2 Södra och då kan mycket förändra sig i tabellen från vecka till vecka och inför helgen och måndagens matcher så skiljer det bara åtta poäng mellan Kvarnby på fjärdeplatsen med 31 poäng och Berga på kvalplatsen med 23 poäng men trots att man inte är i närheten av toppstriden, även om det finns en matematisk chans till andraplatsen fortfarande, så gäller det ändå att få ett så bra avslut på säsongen som det är möjligt. FC Rosengårds tränare Malek Sesay började säsongen 2015 med att träna IFK Malmö och så här går hans funderingar inför derby:
”Ett härligt Malmöderby väntar mellan två lag som behöver poäng. Vi (FC Rosengård) går hela tiden framåt spelmässigt och det känns bra inför uppgiften som väntar. IFK Malmö ska få jobba hårt för poängen och såklart är det extra spännande att möta sin förra klubb men det är på planen det ska avgöras. Men det är inspirerande och härlig match blir det säkert så jag hoppas att våra Rosengård fans sluter upp. Forza FCR.”