Malmöderby och ny vinst för dam div 3!

Fint spel i andra halvlek ledde till ny seger!

 

 

Damlaget vann Malmöderbyt

 

Vi sågs på Malmö Stadion denna söndagseftermiddag, för att spela derbymatch mot IFK Malmö, ett lag som följde med oss upp från div 4 förra året, men som inte tagit några poäng i årets serie. Vi var överens om att inte underskatta dem och köra hög press från start. Matchen inleddes med en tyst minut för deras ordförande som avlidit hastigt i veckan.

 

I mitten av första halvlek får vi hörna, en fast situation vi brukar vara starka på, Anna tar nick som går till retur, och blir en passning till Hajje som enkelt kan göra mål. Motståndarna hävdar offside men missar helt deras egen spelare som upphäver denna nere vid stolpen. Matchen svänger ganska mycket fram och tillbaks, och precis innan halvtid kan IFK kvittera i en liknande situation – en hörna där vi missar markering och 1-1 är ett faktum.

 

Vi ändrar om lite i halvtid, vilket är framgångsrikt, och kommer in i vårt fina passningsspel längs marken med mycket väggspel. Tyvärr är det många perfekta djupledspassningar som blåses av felaktigt för offside – detta var en sådan match vi verkligen hade behövt utbildade linjedomare på plats. Många frilägen som hade kunnat leda till utökad ledning. Melek, som gör en mycket bra match, tar sig igenom deras backlinje och kommer ensam med målvakten då hon brutalt tacklas ner bakifrån. Domaren blåser straff, och Hajje sätter den iskallt. Ganska kort därefter får Rina revansch då hon på en fin assist kan slå in 3-1.

 

Cirka tio minuter innan fulltid tacklar deras spelare ner Anna, trots att ingen boll är i närheten, och hon får sitt andra gula kort för dagen, vilket leder till utvisning. När vi blir en kvinna mer på plan rycker vi upp oss rejält och utnyttjar de stora ytorna till att rulla boll inom laget. Sista delen av matchen känns lugn och säker, till skillnad från tidigare då IFK haft en hel del bra chanser i vårt straffområde.

 

Resultatet är rättvist, men motståndarna gör en bra match och spelar långt bättre än tabellen visar. Vi får ta med oss kämpaglöden vidare till nästa match mot Hyllie, som ligger två poäng före oss med en match mer spelad. Tack alla som tog sig till Malmö Stadion trots molnigt och kallt väder! Nästa match spelas hemma på fredag kl 19 och vi hoppas på stor uppslutning på Rosengårds IP.

 

Startelva: Nese Melek Buqe Awaz HP Anna Karin Elif Rina Hajje Tesa

Avbytare: Karre Sandra Maja Koso Andrijana

 

Text: Anna Storåkers

Bild: Emine Hyseni