Malmöderby på stadion

FC Rosengård möter ikväll IFK Malmö i ett hett derby. Inför matchen så ligger FC Rosengård på fjärdeplats i tabellen med en match mindre spelad än lagen ovanför.
IFK Malmö har fått lite fart på spelet efter en trög inledning på serien och ligger inför kvällens derby på nionde plats i tabellen. Senast så vann IFK Malmö över Assyriska med 0-3 och kommer till kvällens match med vind i seglen.
FC Rosengård hade fem raka vinster innan man förlorade i måndags mot Ängelholm och så klart vill man tillbaka i vinnarspåret. FC Rosengård Assisterande tränare Ylli Shabani utvecklar:
”Det bästa med fotboll är att man har en match framför sig även om vi inte vann förra matchen. Nu har vi en ny chans att komma in på vinnarspåret igen idag och dessutom i ett Malmöderby mot IFK Malmö.”
Ett Malmöderby är en speciell match att spela då flera av killarna känner varandra sedan tidigare vilket ger matchen ytterligare en dimension förutom de vanliga i form av prestigen och äran.
Ylli har själv spelat flera Malmöderbyn under sin karriär och tycker att det är speciella matcher att spela med mycket känslor och tuffa tag på planen.
Så hur går tankarna inför kvällens derby?
-Vi går in till matchen med en bra känsla och ska göra det vi är bra på, vi ska hålla huvudet kallt och spela fotbollen vi visat att vi kan genom att styra tempot i matchen och äga bollen så som vi har gjort i de flesta matcherna. Vi vet om att IFK Malmö är ett bra lag så det gäller att vi är på tårna och inte slappnar av. Säger Ylli Shabani och fortsätter:
-Det kommer att bli en bra fotbollsmatch som vi ser fram emot. Välkomna att stötta oss ikväll på Malmö Stadion.