Marcus Kaloudis tar steget upp till seniortränare

Marcus Kaloudis kliver upp som assisterande tränare i FCR 1917 dam och kommer tillsammans med Tiina Jukarainen utgöra tränarstaben i division 1 under året. Han skriver kontrakt på två nya år i klubben.

Förra året var Marcus Kaloudis en av tränarna för FC Rosengårds U19-lag, som tog sig hela vägen till SM-slutspel. Nu blir han assisterande tränare till Tiina Jukarainen i division 1. Marcus har tidigare erfarenhet som ungdomstränare i bland annat Hammarby och LB07. Nu fortsätter han sin resa i FC Rosengård med ett uppdrag på seniorsidan.

– Jag ser fram emot att tillsammans med Tiina och spelartruppen arbeta för att förverkliga klubbens ambitioner med laget samt att få möjlighet att jobba med spelarutveckling i en mer senior miljö, säger Marcus Kaloudis.

– Äntligen är vi klara med staben till division 1 också. Vi flyttar upp Marcus Kaloudis från vårt U19 och det är alltid bra när vi kan göra rekryteringar in house. Det ger oss kontinuitet genom alla led och det är en stor fördel att Marcus redan känner klubben och vår identitet, säger sportchef Therese Sjögran.

Division 1-laget är tanken att funka som ett B-lag i föreningen där spelare kan få en bra miljö att utvecklas i och komma närmre steget upp till den allsvenska truppen. Sjögran fortsätter med att berätta om lagets mål för 2022 och hur förutsättningarna ser ut.

– Det ska bli väldigt spännande att följa laget i division 1 under året. Vår målsättning är att gå upp i Elitettan och vi har staben och truppen att kunna göra det. Det kommer i så fall ge oss ännu bättre förutsättningar att satsa på våra egna spelare hela vägen upp till A-laget, avslutar Sjögran.

De senaste inläggen: