Marta i Malmö de närmaste tre åren!

– Vi är väldigt stolta att Marta väljer oss, säger Håkan Wifvesson som är styrelseordförande i FC Rosengård. Hon är viktig både som fotbollsspelare och som världens kanske allra största och bästa ambassadören för damfotboll.
Marta är 28 år och världens främste damfotbollsspelare någonsin. Hon har bland annat vunnit Balon d’Or fem gånger i rad och är just nu rankad som en av världens tre bästa spelare.

 Marta är en unik spelare och en stor tillgång för oss, säger Markus Tilly, tränare för FC Rosengård. Hon har också en gedigen erfarenhet från riktigt stora matcher och en fantastiskt förmåga att kliva fram när det verkligen gäller.

Marta har spelat på ett korttidskontrakt med FC Rosengård sedan i somras. Men nu börjar alltså ett mer långsiktigt hållbart samarbete. Det finns många anledningar till att Marta väljer FC Rosengård. Klubben är en av Europas högst rankade professionella fotbollsklubbar, med en god chans att vinna Champions League. Men klubben har också en stor ungdomsverksamhet och ett starkt samhällsengagemang med flera sociala projekt, vilket också varit viktigt för Marta. Dessutom har klubben tagit på sig rollen att vara den som driver debatten om damfotbollens villkor även på riksplanet. Marta befinner sig just i Brasilien för en träningsturnering med landslaget. Hon ansluter till laget när försäsongsträningen börjar i januari.

Vi hade hoppats och budgeterat för att Marta kanske skulle välja oss, trots att vi saknar de ekonomiska musklerna som andra klubbar i Europa har, förklarar Klas Tjebbes som är VD i FC Rosengård. Det nya avtalet ryms inom denna budget.

Det finns inga externa finansierar för det nya kontraktet. Däremot har Marta precis som tidigare rätt att fortsätta arbeta med sina privata sponsorer.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *