Marta störst i världen!

Det globala undersökningsföretaget Repucom har rankat världens mest inflytelserika idrottskvinnor och på första plats finns FC Rosengårds Marta Vieira da Silva.
Undersökningen heter ”Most marketable female athletes” och omfattar ca 7 000 idrottskvinnor. Undersökningen lyfter fram hur olika målgrupper uppfattar dessa idrottskvinnor och rankar dem sedan efter åtta olika attribut. Resultatet blir en lista över vilka som namn som har störst totalt marknadsvärde.
Tvåa är golfaren Lorena Ochoa och trea tennisspelaren Venus Williams. Sedan följer en lång rad världskändisar.

 Jag tror inte riktigt att malmöborna har fattat vilken stor stjärna vi har här i Malmö, säger Klas Tjebbes, VD för FC Rosengård. MFF-spelarna i alla ära, men ingen av dem kommer ens i närheten av Martas globala stjärnstatus.

 
FC Rosengård hoppas förstås att Martas namn ska ge både ökad publik och ökade sponsorintäkter. Närmast på tur står lagets kvartsfinal i Champions League den 22:e och 28:e mars.

 Egentligen är det inte klokt att vi får kämpa för att hitta ekonomi i damfotbollen samtidigt som vi har världens största kvinnliga idrottsstjärna i klubben, fortsätter Klas Tjebbes. Det säger något om skillnaden mellan herr- och damfotboll.

För mer info: Klas Tjebbes, 0708 – 12 49 48
http://repucom.net/women-sport/marketable-female-athletes/

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *