Måstematch för FC Rosengård

Efter en trög start på hösten med två vinster och två förluster som facit så ligger FC Rosengård på femte plats i tabellen inför morgondagens viktiga bortamatch mot serietrean Qviding. FC Rosengård har fem poäng upp till kvalplatsen så en trepoängare i morgon är nästan ett måste för att hänga med ända in i kaklet. Nu är man ju samtidigt beroende av att andra resultat går FCR´s väg men för att dra till med gamla klyschor så gäller det att fokusera på sitt eget jobb och ta en match i taget sen får man se hur långt det räcker, de andra resultaten kan man liksom ändå inte påverka.
Så hur går tankarna inför den matchen?
-Det är en tidig (startar 12:30) och viktig match och vi har fortfarande chansen att ta steget upp, så det gäller att vi är med från början och vilja vinna matchen för att kunna sluta i topp två. Berättar FC Rosengårds mittfältare Egzon Sekiraca.
Hur ser ni på avståndet på fem poäng upp till kvalplatsen?
-Eftersom ”topplagen” också förlorade nu senast så har vi fått en ny chans att för att vara i toppen. Det är lite som måstematcher nu och framöver för oss om vi vill vara med och kämpa om en plats till Division 1.
Senast lagen möttes i våras på Rosengårds IP så vann FC Rosengård med 3-2 efter en riktigt bra laginsats där man vände ett 0-2 underläge till seger i slutminuten. Man kan ju anta att Qviding vill ta revansch för förlusten i våras och de lär spela därefter, särskilt med tanke på att de har chansen att klättra upp på kvalplatsen med vilket innebär att FC Rosengård måste spela på topp för att få med sig de tre poängen hem till Malmö.
Så vad kommer att avgöra matchen?
-Jag tror att inställningen kommer att avgöra matchen för oss, har vi rätt inställning och gör det vi ska göra till 100% så vinner vi matchen! Avslutar Egzon.
Matchen spelas i morgon lördag med start 12:30 och jakten på en Division 1 plats fortsätter.