Matchkoll: AIK – FCR

Det är dags för den sista omgången av OBOS Damallsvenskan innan sommaruppehållet och på Skytteholms IP ställs botten mot toppen – AIK mot FC Rosengård.

FC Rosengård har gått obesegrade genom de 14 första omgångarna och har faktiskt inte förlorat en match sedan september 2021. Hittills under vårsäsongen har man spelat in 36 poäng tack vare tolv olika målskyttar. Ledarstaben har den senaste tiden fått tillbaka flera spelare från skador och har nu den tråkiga (men ändå lyxiga) uppgiften att behöva ställa friska och hela spelare utanför truppen.

Sportchef Therese Sjögran jämför truppläget nu mot hur det var i början på april.

– Det är väldigt stor skillnad, nu har vi alla tillgängliga för träning. Det innebär en högre kvalitet på träningar och skapar ju större konkurrens inför matcher. Det blir ju såklart tufft för de som hamnar utanför en matchtrupp, men vi vill ha en bred och spetsig trupp och konkurrensen är en del av det, säger Therese Sjögran.

Förra matchen, hemma mot Umeå, fick publiken bjuda på ett stort jubel för Fiona Brown som kom tillbaka in i spel efter sin fjärde(!) knäskada. Brown finns även med i truppen som åker till Stockholm för söndagens match.

AIK ligger sist i tabellen och är i stort behov av poäng. De kommer nu senast från en vinst mot Piteå och spelade 2–1 mot topplaget Linköping. Senaste mötet med FC Rosengård på Malmö IP slutade 2–1 till hemmalaget. Det ser alltså inte ut att bli någon promenadseger för Rosengård, trots tabelläget, och Sjögran ser detta som vilken match som helst i serien.

– Jag tycker det är fullt fokus på oss, som vanligt. Gör vi det vi har tänkt så kommer vi ha stora chanser att vinna matchen. Det är klart att vi har tittat på AIK, men vi kan bara påverka vår egen prestation imorgon, avslutar Sjögran.

De senaste inläggen: