Matchkoll: AIK – FCR

Det har blivit dags för FC Rosengård att ta sig an AIK på bortaplan, ett lag som efter fem säsonger i Elitettan äntligen tagit klivet upp i fotbollens finrum igen. Damfotbollen i AIK har funnits lika länge som i vår förening – 1970 startade man verksamheten – och genom åren har man spelat i allsvenskan under elva säsonger. Hittills i år har man lyckats plocka poäng i fyra av sex matcher, även om det bara blivit en vinst. En som kan AIK bättre än de flesta är en av FC Rosengårds målvakter, Angel Mukasa, som har Stockholmsföreningen som sin moderklubb och följer deras förehavanden i högsta serien.

– Ja, jag har fortfarande många av mina kompisar kvar i AIK, jag följer föreningen och självklart har klubben en speciell plats i mitt hjärta säger Angel som började spela i AIK som femåring och sedan stannade kvar tills hon som 16-åring flyttade söderut.

Hur går dina tankar inför lördagens bortamatch i Stockholm?

– Det ska bli spännande att se. AIK har en ganska bra variation av spelare, de har många olika spelartyper och det ska bli intressant att se hur de samarbetar för att möta Sveriges bästa lag. Jag tror definitivt inte att man ska underskatta dem. De är redan tillräckligt underskattade, de kommer ju direkt från elitettan, så jag tror att de kommer att kämpa för att göra ett helt okej resultat.

Rosa Kafaji är ett 17 år gammalt stjärnskott som det surrats mycket om inför serien. En oerhört teknisk spelare som debuterade i AIK:s a-lag som 15-åring.

– Ja, henne bör man nog ha extra koll på. Hon kan stöka till det lite, men samtidigt så behöver man ett helt lag, hon kan inte göra det själv. Blir man inte serverad är det svårt. Men det ska bli intressant att se henne. Hon har ju varit uppe med A-landslaget och fått känna på den riktiga eliten.

FC Rosengård har hittills en fin svit i årets upplaga av OBOS Damallsvenskan, sex spelade matcher, sex vunna och 11-1 i målskillnad. AIK kommer senast med självförtroende från en oavgjord match mot topplaget Kristianstad på bortaplan, en 1-1-historia där just Rosa Kafaji regisserade kvitteringsmålet.

De senaste inläggen: