Matchkoll: Alingsås United

Första matchen i Svenska Cupens gruppspel spelades mot Vittsjö och slutade med 3-1 i FC Rosengårds favör. Vi pratade lite med tränare Jonas Eidevall inför andra matchen som spelas på bortaplan mot Elitettanlaget Alingsås United.
Hur såg du på hur förra matchen gestaltade sig utifrån hur er planering var?
– I stora drag är jag väldigt nöjd med matchen, vi kom med ett ingångsvärde i att vi hade två tuffa Champions League-matcher bakom oss. Vi hade varit i Österrike och rest och hade haft en urladdning på bortaplan. Vi bytte några spelare i startelvan också, så det är jag väldigt nöjd med, plus att vi fortsätter trenden med att när saker går emot oss så är vi fortsatt metodiska och optimistiska och därför kan vi vinna rättvist i andra halvlek vilket är en styrka.
Det var ju flera unga spelare som fick speltid också!
– Ja, det är jätteroligt för dom, för laget och för klubben. Jag tror jättemycket på en idé om att när vi skapar en bra miljö i laget så är det lättare för nya, unga spelare att komma in och prestera. Det hänger ihop!
Bea Sprung debuterade och fick komma in en stund på slutet.
– Ja, hon är en stor talang som kunnat vara med och spela och träna med oss vissa pass. Hon kommer från våra ungdomslag, är född 2005 och bor i Helsingborg där hon går på högstadiet. Det är inte helt lätt att få ihop det med tider, det blir mer realistiskt framåt sommaren när hon flyttar hit och senare går på gymnasiet.
Alingsås fick däng mot Kristianstad, men det betyder inte att man kan åka dit och ställa skorna?
– Jag tänker att det är väldigt mycket vanor och beteende som kommer att vara avgörande. Om vi ska titta fram mot mötena med Bayern München, den riktningen vi rör oss i, den får inte avta bara för att vi ska möta ett lag i elitettan. Det spelar ingen roll vilken som är nästa motståndare, nu får vi chansen att göra detta mot Alingsås som förberedande match inför kvartsfinalen i Champions League. Så som träningsveckan blir är det otvivelaktigt så att det vi vill kunna göra mot Bayern München det måste vi kunna göra mot Alingsås.
Ett lag går vidare i gruppen som innehåller fyra lag.
– Ja, och i några år nu har det blivit så att vi och Kristianstad har fightats om den platsen. Det var faktiskt väldigt många år sedan vi förlorade en match i Svenska Cupen, några gånger har vi åkt ur fast vi spelat lika.
Emma Berglund blev inbytt senast men fick bytas ut igen efter att hon fått sig en stämpling. Hur är läget med henne nu?
– Hon ska vara spelklar på fredag, hon har gott läkkött och vi fick positiva besked om att det går att spela under tiden det läker.


Text: Jeanette Rosengren
Foto: Urszula Striner