Matchkoll: Borgeby – FCR
(Svenska Cupen)

Nu är det dags för FC Rosengårds damer att gå in i Svenska Cupen med en kvalmatch mot skånska Borgeby FK. Senaste cupguldet för FCR kom 2018 och förra året tog resan slut i semifinal.

FC Rosengård ska nu kvala in till gruppspel i Svenska Cupen och vi kommer få se stora förändringar i startelvan jämfört med senaste seriematchen. Bland annat kliver 19-åriga Amanda Altheden in i backlinjen.

Hur känns det i laget inför matchen, Amanda?
– Det känns väldigt bra, alla är laddade. Vi är ju många som inte fått så mycket speltid i A-lagsmatcher innan, så då blir man extra taggad. De som inte ska spela åker med och hejar på, så hela laget ser fram emot det!

Hur har 2021 varit för dig? Allsvensk debut, studenten och allt!
– 2021 har hittills varit ett väldigt bra år. Debuten i allsvenskan var väldigt rolig och häftig. Annars har det varit ett utmanande år med bra träningar. Jag har spelat en del med division 1-laget och det går ju relativt bra, men det blir tight i toppen nu i slutet av serien.

Borgeby har besegrat Trelleborgs FF med 3-1 i sin föregående kvalrunda. När det nu är dags för laget att möta FC Rosengård får de återse en gammal bekant som haft många fotbollsår i klubben.

Du har ju Borgeby FK som moderklubb och lämnade för bara några år sedan. Vad kan du berätta för oss om laget vi ska möta?
– Det är absolut ett bra lag. De har många spelare som inte var där under min tid, så jag har inte jättebra koll på laget längre. Borgeby ligger nu näst sist och kämpar för att hänga kvar i elitettan. Jag tror att de är riktigt taggade för denna match och de vill säkert göra allt för att slå oss!

Hur kommer det kännas att kliva in på sin gamla hemmaarena och tillhöra bortalaget?
– Jag tänkte faktiskt på det igår när jag skulle sova – det kommer vara en annorlunda upplevelse! Men det gör mig bara extra taggad och jag vill verkligen vinna. Jag ska inte gå in och vara snäll.

Kommer familjen och tittar?
– Självklart!

Amanda Altheden gör allsvensk debut borta mot AIK 29:e maj 2021. Foto: Daniel Bengtsson

De senaste inläggen: