Matchkoll: Eskilstuna – FCR

Fredagskvällen bjuder på ett möte mellan serieledarna FC Rosengård och tabellfyran Eskilstuna United. 18.00 är det avspark på Tunavallen och matchen går att följa på TV6 eller Viaplay.

Sist FC Rosengård och Eskilstuna United möttes var det semifinal i Svenska Cupen på Malmö IP. Det blev en jämn match som slutade 1–0 till hemmalaget efter ett självmål av United. Nu möts de i omgång 10 av OBOS Damallsvenskan. Två poäng skiljer lagen åt i tabellen och de har hittills släppt in lika många mål.

Sportchef Therese Sjögran, vad blir viktig i matchen mot Eskilstuna?
– Vi ska fokusera på vårt eget spel och fortsätta på den inslagna vägen. Första halvlek mot Örebro är den bästa halvlek vi spelat i år och jag hoppas vi kan plocka fram de bra sakerna vi gjorde där.

En efterlängtad Jelena Čanković gjorde sina första matchminuter på 2,5 månad mot Kristianstad och var med i startelvan mot Örebro. Hon bjöd också på ett klassmål med ett välplacerat vänsterskott i bortre krysset. Čanković har länge varit en viktig spelare för Rosengård och visar prov på det även nu efter skadan.

– Det betyder jättemycket att ha Jelena tillbaka i spel. Hon har många individuella kvalitéer men ger också andra spelare utrymme. Till exempel så avlastar hon Seger på ett bra sätt på mittfältet som gör att hon enklare kan kliva högre upp i banan.

Čanković själv är väldigt glad över att vara tillbaka på planen och tycker det har varit jobbigt att titta på från sidan.

– Jag är väldigt glad över att kunna spela fotboll igen och det känns jättebra att vara tillbaka med laget. Matchen mot Kristianstad var tuff och resultatet blev inte som vi ville, men mot Örebro kändes det mycket bättre. Det känns som att jag är på väg tillbaka mot en bra matchform och det är härligt.

Vad har du för mål med de kvarvarande matcherna innan sommaren?
– Jag vill vinna alla matcher, ta hem Svenska Cupen och hjälpa laget att prestera så bra som möjligt, avslutar Jelena Čanković.

De senaste inläggen: