Matchkoll: FCR – Eskilstuna

I årets sista hemmamatch firar vi med laget och ledarna, men först en matchkoll med tränaren Renée Slegers som styrt skutan i hamn och sett till att guldet kom dit det hör hemma – till konstgräset på Malmö IP.

Renée Slegers, beskriv dina första månader som tränare för FC Rosengårds A-lag!
– Det har varit en rolig tid hittills! Vi hade såklart sportsligt ett bra utgångsläge. När jag tog över ledde laget med åtta poäng och hade tio matcher kvar att spela, det var en bra position men laget har förändrats och när man kommer in som ny tränare under en säsong får man också många utmaningar på vägen. Men jag har haft fantastiskt roligt och trivs jättebra!

Det blev ju ett guld, det vet vi även om serien inte är färdigspelad. Efter OS när vi hade förlorat fem tongivande spelare till utlandet spekulerades det i tidningarna om att det skulle gå likadant som i fjol, det vill säga att vi skulle snubbla på målsnöret. Hur hanterar man som tränare sådana tankar och hur tar man de diskussionerna?
– Jag som person är väldigt uppgiftsorienterad, jag är mycket ”här och nu”, det handlar om nästa träning, nästa möte så jag har haft mycket fokus på det och pratat mycket med laget om att de också ska vara här och nu och bara tänka på nästa match. Det kan låta klyschigt, men jag tror att det har hjälpt oss att tänka kortsiktigt.

Det måste ju bli en mix av att tänka både lång- och kortsiktigt under säsongen?
– När man spelar i en serie så har man ju såklart det långsiktiga målet att bli etta, det är drivet man har att jobba emot, men kortsiktigt kan man utveckla sig varje träning och varje match. Ett tecken på det är när vi spelade uppe i Piteå och spelarna inte visste om att vi vann SM-guldet när vi vann den matchen. Det hängde ju på hur Häcken spelade i sin match mot AIK. Jag pratade med Emma Berglund om det efter matchen och hon sa att hon varit frestad att kolla sin mobil i halvtid för att få resultatet. Men hon valde att inte göra det.

Det är dags att fira med hemmapubliken, men framför allt är det en viktig match mot Eskilstuna. Ni har haft landslagsuppehåll, så hur har ni laddat och tränat inför den matchen?
– Vi har förberett oss precis som vanligt, när vi samlades i fredags – nu när alla är tillbaka från landslagsuppdrag – så pratade vi just om att vi är glada och vi ska se till att vi njuter av det här. Men det blir också roligare om vi gör bra prestationer i de två återstående matcherna. Vi har fokus på matchen mot Eskilstuna, det är stort driv på träningarna och inte avslappnat på något sätt, det är ingen som slappnar av.

Hur ser sen den närmsta framtiden ut?
– Nu ska vi hitta motivation för de två sista matcherna för alla spelare, vissa spelare har satt målsättningar för sig själva för dessa matcher och har speciella saker de vill göra. Därefter tränar vi november ut och sen går vi på uppehåll i december.

– Jag vill säga att jag tycker det är så bra jobbat av alla, det finns så många som varit i klubben så länge och jobbat för detta i flera år, inte minst Therese Sjögran och Erling Nilsson, jag har bara varit med ett kort tag.

De senaste inläggen: