Matchkoll: FCR – Häcken

Senast BK Häcken gästade Malmö IP var det cupfinal och en titel som stod på spel. Efter en jämn och tuff kamp med förlängning stod FC Rosengård som segrare. En månad innan möttes lagen på Hisingen och där blev resultatet 2-2. Under onsdagskvällen är det dags för ännu en sammandrabbning!

Det har byggts upp en härlig rivalitet mellan FC Rosengård och gänget från Göteborg genom åren. Matcherna lagen emellan bjuder så gott som alltid på riktigt fin fotboll där viktiga poäng i toppstriden står på spel, så även denna gång. Trots en vår med tuffa resultat för Häcken råder det ingen tvekan om att de har som mål att sluta i toppen av tabellen och de visade storform i återstarten mot KIF Örebro där de vann med 6–0. FC Rosengård fick en tuffare start uppe i Piteå och åkte på årets första förlust med knappa 2–1.

Det är ett revanschsuget hemmalag som ska kliva ut på Malmö IP imorgon för att ta tre poäng. Sportchef Therese Sjögran sammanfattar tankarna efter Piteå på följande sätt:

– Varje spelare måste komma upp i en högre nivå och göra de saker vi pratat om inför matchen. Jag tycker att vi faller ur det lite mot Piteå och då kan de störa oss, det är ett bra lag. Imorgon blir det extra viktigt att vi följer matchplanen och att alla har koll på vad de ska göra.

Vad förväntar du dig i matchen mot BK Häcken?
– Mot Häcken får vi ju hjälp med att föra spelet eftersom de är ett mer spelande lag. När vi mötte Piteå blev spelet mer böljande och vi lyckades inte få kontroll. Att följa matchplanen mot Häcken blir förhoppningsvis enklare av den anledningen.

Det har ju hänt en del i truppen över sommaruppehållet, hur påverkar det oss nu?
– Vi har tappat några tongivande spelare men vi har fortfarande en jättebra trupp. Nu måste vi få den truppen att tro på det också.

Beskriv våra tre nyförvärv och vad de kan bidra med!
– Karin Lundin är en powerforward som är jättebra i boxen. Hon är lojal, jobbar hårt och kommer bli jätteviktig under hösten. Hon behöver bara lite tid att komma in i allt.

– Olivia Holdt är väldigt teknisk och skicklig innermittfältare som gör oväntade saker. Hon behöver också lite tid innan allt faller på plats här, men kommer kunna göra skillnad framöver.

– Gina Chmielinski är en box-till-box-mittfältare som jobbar stenhårt och är tuff i närkamper. Hon är ganska liten i kroppen men utnyttjar verkligen de centimeter hon har.

Vi har också flera spelare tillbaka från skada som inte var spelbara under våren, Fiona Brown, Frederikke Thøgersen och inte minst Jessica Wik som gjorde sin första match nu mot Piteå! Vad säger du om hennes comeback?
– Det är jättebra för oss att ha Jessica tillbaka. En försvarare som kan spela mycket och har mycket rutin. Hon blir viktig för oss i höst när vi förhoppningsvis ska spela Champions League.

Matchen mot BK Häcken sparkas igång 19.00 på Malmö IP, onsdag 24/8.

Biljetter hittar du här!

De senaste inläggen: