Matchkoll: FCR – Hammarby

Fredagsmatch väntar på Malmö IP när Hammarby IF kommer på besök. Avsparkstiden är ändrad till 18.00 och väderprognosen säger sol och vårvärme, det är med andra ord bäddat för en toppenkväll!

FC Rosengård toppar tabellen tillsammans med BK Häcken där Hisingslaget leder på målskillnad. Hammarby har inte haft någon glimrande start på säsongen och är säkerligen besvikna över att inte ha fler än sex poäng efter fem omgångar. Trots att de var nykomlingar förra säsongen har de höga ambitioner och visade förra året att de kan utmana topplagen.

Det är bara tre dagar sedan förra omgången avslutades och det blev en poäng för Rosengård i toppmötet på Bravida Arena. Vi börjar dagens matchkoll med Renée Slegers just där, i mötet med Häcken.

– Det blev en matchbild som kanske inte brukar uppstå när vi spelar. Det blev så på grund av ett väldigt tufft motstånd och kanske att vi inte riktigt kom in i vårt spel som vi brukar göra. Om man tittar sammantaget på den matchbilden och vår prestation så är vi väldigt nöjda med en poäng borta mot Häcken. Vi visste på förhand att det var en tuff match, och förra året tog vi inga poäng på Bravida Arena, varken i serien eller i cupen. Den poängen vi tog kan bli viktig i slutet, säger huvudtränare Renée Slegers.

Det är tätt mellan matcherna just nu det finns inte många träningsdagar att förbereda laget inför varje match. Bussen från Göteborg parkerade på Malmö IP sent på natten mellan måndag och tisdag, därefter väntade en ledig dag för återhämtning.

– Vi startade upp igår lite lugnt. Spelarna var i olika faser, antingen körde de återhämtningsträning eller ett långt fotbollspass. Idag var alla ute på planen och tränade och vi har ändå förberett oss bra för matchen imorgon.

Vi har ju några spelare som delvis är tillbaka i träning med resten av laget – Jelena Čanković, Fiona Brown och Frederikke Thøgersen. Vad tillför det till laget att ha dem med på träning igen?
– Jättemycket! Dels så blir vi ju fler på träningen, men också deras personligheter och deras glädje efter att ha varit borta så länge. Deras glädje för fotboll smittar av sig, så det är väldigt positivt och det ger oss en bra injektion.

Vad blir viktigt imorgon mot Hammarby?
– Jag tycker att vi ska vara modiga. Vi har skruvat på en del saker i vårt spel, jobbat på speluppbyggnaden, hur vi tänker slå pressen och även lite på vårt försvarsspel. Så de delarna har vi lagt extra fokus på nu som vi vill ska se bra ut imorgon, att vi är modiga i de delarna.

Hammarby kommer ju med en del bortafans, vad tror du att det kommer tillföra här på matchdag?
– Det är fint att Hammarby har så stort engagemang och åker med så många till bortamatcher. Det är bra för damfotbollen allmänt att det är så. Men det är klart att vi hoppas att vi kan matcha dem även på läktaren och det blir mycket publik även från Malmö.

De senaste inläggen: