Matchkoll: FCR – Hoffenheim

”De har en underbar liten arena, med fin hybridplan i en by som inte är större än Vittsjö, en timmes bilväg från Frankfurts flygplats. Publiken kommer att stötta dem rejält, så jag hoppas att vår publik gör sina röster hörda på Malmö IP!”

Orden är Erling Nilssons och när vi får tag på honom är han precis hemkommen efter att ha varit i väg en sväng till just den ovan beskrivna arenan. Erling har varit på en kort resa till Frankfurt för att noga studera FC Rosengårds motståndare i Champions League – TSG Hoffenheim Frauen.

Tyska ligan startade upp i fredags och FC Rosengårds kommande motståndare vann sin premiärmatch efter att ha legat under med 0–1 i halvtid.

– Hoffenheim vände matchen och vann fullt rättvist med 2–1. De var överraskande bra, blir man trea efter Wolfsburg och Bayern München så är man ett bra lag. De hade absolut varit bland de tre bästa lagen i damallsvenskan, så bra är de. Det kommer att bli en tuff match för oss.

Visserligen kom Hoffenheim 14 poäng efter vinnande Bayern München i förra omgången av tyska ligan, men det har ingen betydelse menar Erling.

– De spelar aggressivt, tufft och är ett mycket ungt och löpstarkt lag. De är väldigt vältränade och det ska man vara om man tillhör toppen av tyska ligan. Laget förfogar över Österrikes två bästa landslagsspelare – den ena vann skytteligan i fjol – och de sticker ut. Annars är det rätt igenom tyska spelare i laget.

Erling, du som har full koll på alla lagen i Champions League, var det här en bra lottning för FC Rosengård?

– Det finns inga lätta lag att få. Jag minns när vi lottades mot Barcelona och tyckte det var en bra lottning. Samma sak när vi fick Slavia Prag och förlorade båda matcherna. Vi var ju och såg Kristianstad möta Bordeaux nyligen och hade kanske önskat att få dom, men å andra sidan – damfotbollen har utvecklats enormt. Vi fick ju möta St. Pölten i våras och tyckte att det var en bra lottning, där vi fick kämpa enormt för att gå vidare. Det är skillnad att möta sådana lag, det finns nog en 20–25 lag i Europa idag som håller väldigt hög klass.

Hur kommer Hoffenheim att spela mot FC Rosengård tror du?

– Det kommer inte att åka hit och ställa bussen som vissa svenska lag gör, de kommer att spela sitt spel och spela fysisk fotboll. Men vi är beredda på det, vi har många landslagsspelare som är vana vid att spela tuffa matcher. Men jag är övertygad om att vi har en chans att vinna matchen, vi har visat bra form efter sommaren.

De senaste inläggen: