Matchkoll: FCR – Kristianstad

Det är äntligen dags för årets första Skånederby på Malmö IP! Fredag 18.00 är det avspark mellan FC Rosengård och Kristianstads DFF. Klicka hem din biljett och stötta laget från läktarplats!

Inför den åttonde omgången toppar FC Rosengård tabellen, två poäng före BK Häcken och Kristianstads DFF har intagit en niondeplats med elva inspelade poäng. Sportchef Therese Sjögran ser Skånederbyt som en tuff match där det kommer krävas en riktigt stark insats för att plocka tre poäng.

– Förra året tog vi två av sex poäng mot Kristianstad så det känns som att vi vill ha revansch på det. Det är alltid svåra matcher mot dem eftersom det är svårt att veta exakt hur de kommer spela, men vi har fokus på vårt eget spel och ska göra allt för att vinna, säger Sjögran.

Matcherna mot Kristianstad har dragit mycket publik de senaste åren och lagkapten Caroline Seger hoppas att så blir fallet även under fredagens sammandrabbning.

– Det brukar vara bra inramning och stämning på Skånederbyn, och det blir alltid jämna matcher med mycket känslor. Båda lagen vill visa vem som är bäst i Skåne och jag hoppas att Malmö-publiken sluter upp på fredag och stöttar oss, säger Seger.

FC Rosengård kommer senast från en bortamatch i Umeå som gav tre poäng tack vare tre mål från Bea Sprung, Emma Berglund och Sofie Bredgaard. Sportchefen är nöjd över lagets prestation hittills under säsongen, trots många spelare borta.

– Jag tycker vi gör en bra bortamatch mot Umeå där vi har bra kontroll och visar en trygghet i vårt spel. Vi har inte kommit upp i vår bästa nivå än, men att vi ändå lyckats plocka de poäng vi gjort visar på en bra bredd i truppen eftersom vi haft en lång skadelista hela våren.

– Vi har en bra trend på de som varit långtidsskadade, de gör framsteg hela tiden, men i nuläget ser det ut att vara samma trupp mot Kristianstad som var med uppe i Umeå, avslutar Sjögran.

De senaste inläggen: