Matchkoll: FCR – Kristianstad

För tredje gången i år är det Skånederby mellan FC Rosengård och Kristianstads DFF. I Svenska Cupen blev slutresultatet 3–3, den allsvenska matchen på bortaplan slutade mållöst och nu är det alltså dags för hemmamatch. Vi lyssnade med FC Rosengårds klubbchef Jenny Damgaard om hur hennes tankar går inför matchen.

Om vi börjar med något helt annat Jenny, hur ser det ut nu för föreningen med de hävda restriktionerna?

– Det blir ju till nästa hemmamatch mot Linköping som vi äntligen kan få möjligheten att bjuda in hela Malmö och Skåne till oss igen, som vi inte har kunnat göra tidigare under året när årskortsinnehavare och samarbetspartners har prioriterats. Vi hoppas verkligen att publiken hittar tillbaka till Malmö IP då.

– Vi får dock inte glömma bort att vi fortfarande är i en pandemi, vi måste visa hänsyn till varandra och genomföra matcherna på ett smittsäkert och tryggt vis här på Malmö IP. Vi kommer exempelvis att ha fler entréer öppna än tidigare, en del avgränsningar och såklart handsprit på många ställen. Vi uppmanar också till god handhygien och att publiken stannar hemma om de känner förkylningssymptom. Det är jättehäftigt för inramningen och väldigt roligt för spelarna att äntligen få spela inför publik igen, vi är ju ändå i underhållningsindustrin!

Med fler entréer öppna och mer personal på plats, hur får ni logistiken att fungera?

– Vi har börjat aktivera ungdomslag och ledare inom ramen för publikvärdarna och även styrelsen kommer att vara behjälplig vid entréer. Det är roligt att hela FC Rosengård-familjen hjälps åt så att alla i publiken kan känna sig trygga. Detta har vi jobbat med sedan sommaruppehållet, det är ett nytt och kul sätt för oss att visa upp hela föreningen. Till helgen kommer exempelvis F07-lagets föräldrar och ledare att finnas med och hjälpa till.

Då har vi löst det praktiska. Men hur går dina tankar inför det kommande Skånederbyt?

– Såklart ser vi fram mot ett klassiskt derby, det blir garanterat tufft motstånd. Vi har sex matcher kvar av säsongen och för vår del är alla matcher av slutspelskaraktär. Det är alltid extra nerv i ett derby och det är en viktig match för båda lagen. Vi vill behålla serieledningen och Kristianstad vill vara med och slåss om den sista Champions League-platsen.

Våra spelare har varit i väg på landslagsläger, hur är läget med dem nu?

– Laget är tillbaka i träning men det är klart att vi haft en lite annorlunda uppladdning. Vi har haft 13 spelare ute i landslagsspel! Alla är tillbaka på fredag och så har vi match på söndag, men det är så det ser ut och vi vill ju ha spelare i landslagen. Några saker som hänt i de olika matcherna är att Ria blev målskytt och avgjorde för sitt Finland, Caroline Seger blev tvåmålsskytt för Sverige, Jelena Cankovic hade en tuff match mot Tyskland, även om Serbien gjorde första målet. För att summera så är det många som varit i väg och fått ny inspiration och ny energi.

Vilka aktiviteter gör föreningen på söndag?

– Vi kommer att ha en nätverksträff utomhus innan matchen tillsammans med VA SYD som är en ny, spännande samarbets- och hållbarhetspartner till oss. Vi har bjudit in H65 Höör, och deras damlag och ledarstab kommer för att titta på matchen. Vi har också bjudit in deras partnernätverk som då får möjlighet att träffa våra samarbetspartners.

De senaste inläggen: