Matchkoll:
FCR – Linköping

Gruppfinal i Svenska Cupen väntar mot Linköpings FC. Båda lagen står på samma poäng med LFC har fördel med fler gjorda mål och går därför vidare vid oavgjort. Med andra ord är det bara vinst som gäller, men huvudtränare Renée Slegers känner sig väl förberedd inför matchen.

Vad blir avgörande i matchen mot LFC?
– Att vi spelar vårt spel, att vi är modiga och att vi har bra intensitet i spelet. Så det handlar mest om oss. Det är klart att vi har respekt för Linköping, de har någonting bra på gång, men vi lägger fokus på oss själva.

Hur är läget i truppen?
– Det är bra. Vi har haft många spelare ute på planen under veckans träningar, så det ser bra ut.

Hur har vi laddat upp för matchen?
– Vi har egentligen gjort precis som vanligt. Inför varje motståndare har vi samma rutiner och förberedelser. Det som är fördelen inför just den här matchen är att vi haft en hel vecka tillsammans. Inför första matchen i Cupen hade vi bara en dag tillsammans efter landslagsuppehållet, så nu har vi haft en hel vecka och det känns bra. Vi har haft en god känsla och en bra intensitet på träningarna.

Vad betyder det att få bra stöd från publiken?
– Det märks på spelarna att de får lite extra energi när det finns folk på läktaren som hörs och klappar. Jag tycker att man ska komma hit och stötta spelarna, för de trivs verkligen i de omständigheterna. Så ska vi försöka bjuda på bra fotboll, avslutar Renée Slegers.

De senaste inläggen: