Matchkoll: FCR – Linköping

Vi befinner oss mitt emellan två toppmatcher i OBOS Damallsvenskan. FC Rosengård har precis avslutat matchförberedande träning inför morgondagens batalj mot Linköpings FC. Inför mötet skiljer det två poäng mellan lagen.

Efter segern mot BK Häcken i onsdags har laget fått ett återhämtningspass, en vilodag och en matchförberedande träning. Huvudtränare Renée Slegers beskriver lördagens träning som ”kort men intensiv och full koncentration i alla moment”. Nu återstår ett dygns uppladdning inför seriefinalen mot Linköping.

Renée, beskriv känslan i gruppen efter segern mot Häcken!
– Spelarna är fulla av energi och nöjda med det vi gjorde mot Häcken. Min uppfattning är att de känner är att om vi jobbar riktigt hårt tillsammans som en grupp så är vi väldigt starka, ett starkt kollektiv, och det ska vi bygga vidare på.

Uppe i Linköping i våras blev det seger med 4–3. Vad gjorde vi bra i den matchen som vi behöver göra nu igen?
– Vi var bra på att hitta ytorna vi fick efter bollvinst och lyckades utnyttja dem till att göra fyra mål. Men samtidigt så ledde vi med 3–1 och lät dem komma tillbaka in i matchen. Linköping hade en forceringsfas där vi inte lyckades räkna in motståndarna och det har vi pratat om nu inför returen.

Både Caroline Seger (skadad) och Emma Berglund (avstängd) utanför truppen imorgon. Vad blir viktigt för resten av laget när två stora ledare är borta?
– Alla ska vara sig själva och göra precis som vanligt, vi kräver inget annat av någon. Då kan alla spela på sina styrkor. Om alla gör sin roll så bra som möjligt är vi så starka som möjligt. Det finns många andra spelare som hela tiden tar ansvar vid sidan av Seger och Emma, det finns många ledare i gruppen, avslutar Renée Slegers.

Matchen mellan FC Rosengård och Linköpings FC sparkas igång söndag 15.00 på Malmö IP.

Tillsammans med VA SYD har FC Rosengård en insamling på plats där du kan lämna in dina idrottsgrejer och ge dem nytt liv!

De senaste inläggen: