Matchkoll: FCR – Umeå

I vårens sista hemmamatch tar FC Rosengård emot Umeå IK på Malmö IP. Det bjuds på en riktig familjedag med gratis glass, popcorn och massor av aktiviteter för barn. Precis som alltid går barn under 18 år in gratis på FC Rosengårds hemmamatcher. 

Endast två omgångar återstår av OBOS Damallsvenskan innan det är dags för ett långt sommaruppehåll. FC Rosengård toppar just nu tabellen efter att ha gått obesegrade genom den första halvan av säsongen. Nu vänder serien och det är dags för det första returmötet när Umeå IK kommer på besök till Skåne.

Före detta stormaktsklubben Umeå, som varit nere och vänt i Elitettan föregående säsong, ligger inför matchen på en tolfteplats med sju inspelade poäng. När lagen möttes för en dryg månad sedan slutade matchen 0–3. FC Rosengård har som bekant haft en skadedrabbad vår och en av de som fick se senaste segern mot Umeå från TV-soffan var Mimmi Larsson. Nu är Larsson äntligen tillbaka i spel och har under sina senaste inhopp hunnit med både mål och assist.

Mimmi, det har varit ett tufft 2022 för dig hittills med sega skadeperioder, hur har du upplevt våren?
– Det har ju inte varit perfekt direkt, det har varit lite tufft. Jag har inte kunnat spela så mycket som jag hoppats och jag önskar jag hade kunnat vara med och bidra i fler matcher. Men nu börjar det se lite ljusare ut! Jag har kunnat vara med här på slutet och hjälpt laget att vinna matcher, så det är bättre nu.

Hur känns kroppen?
– Nu känner jag mig bra. Jag känner mig faktiskt i form och det är ju lite konstigt med tanke på att jag har varit utanför planen ett tag. Så formen känns bra, jag är pigg och har mycket energi. Det är så kul att få spela fotboll igen!

En hemmamatch kvar nu innan sommaruppehållet, vad har du för förhoppningar?
– Att vi ska spela bra fotboll så klart, men också att det kommer mycket publik och stöttar oss sista hemmamatchen. Så jag hoppas på mycket publik och bra väder!

Matchen mellan FC Rosengård och Umeå IK sparkas igång 15.00 på söndag 12/6. Varmt välkomna till Malmö IP!

De senaste inläggen: