Matchkoll: Final i Svenska Cupen

Svenska Cupens finalmatch 2022 sparkas igång på Malmö IP torsdag 26/5 18.00. Det är FC Rosengård som har hemmaplansfördel mot BK Häcken.

FC Rosengård har spelat sju finaler och vunnit fem medan BK Häcken står som regerande mästare från förra årets cupspel. När lagen möttes i ligan i slutet av april blev resultatet 2–2. Det är med andra ord bäddat för en mycket spännande match när dessa två topplag drabbar samman för att slåss om en titel.

Efter en skön tremålsvinst på bortaplan mot Eskilstuna i fredags har FC Rosengård haft tre träningsdagar tillsammans. Stort fokus och allvar blandat med grupputveckling och lekfulla övningar. Det är ett laddat gäng som förberett sig väl inför torsdagens cupfinal, och en av de som gärna vill vinna en ny titel är Olivia Schough.

Olivia, det är cupfinal imorgon! Vad har du för känslor i kroppen?
– Goa känslor har jag. Det ska bli superroligt att få möta Häcken igen. Vi är inte nöjda med vår match mot dem senast i serien, även om vi fick med oss en poäng då. Vi vill så klart göra en bättre match och vet att vi kan prestera bättre än vad vi gjorde då. Så det ska bli roligt och jag hoppas att många kommer hit!

Hur har träningarna varit i veckan?
– Det har varit en bra vecka. Vi är nöjda med vår match mot Eskilstuna och har återhämtat oss bra efter den. En positiv och härlig vecka blandat med mycket taktik, så klart.

Vad blir extra viktigt i morgondagens match?
– Det är svårt att säga. Det är hårt jobb som gäller hela matchen och det kan ju bli 120 minuter. Så vi får aldrig tappa fokus, för då vet vi att Häcken är starka och kommer förvalta de lägen som dyker upp då. Det är framför allt det som gäller – att vi jobbar hårt, ligger nära dem och hoppas att vi kan överraska dem på något sätt.

Vad ser du framför dig när du tänker på minuterna efter slutsignalen imorgon?
– Målbilden är ju klar – vi vill lyfta den där bucklan, men vi vet att vi måste kämpa riktigt mycket för att ta hem det. Förhoppningen är ju att vi ska kunna få ett fint firande ihop med hemmapubliken och sedan go loco i omklädningsrummet, avslutar Olivia Schough med ett skratt.

De senaste inläggen: