Matchkoll: Häcken – FCR

Det vankas toppmöte i OBOS Damallsvenskan denna måndagskväll när FC Rosengård gästar BK Häcken på Bravida Arena! Lagen ligger på samma poäng, tillsammans med Linköpings FC, och toppar tabellen.

Inför säsongsstarten var det bara snack om två lag när svenska mästarna 2022 skulle tippas – BK Häcken och FC Rosengård. Ska FC Rosengård lyckas försvara sitt guld från förra året eller tar laget från Hisingen revansch? Det återstår att se och kanske lyckas något av lagen dra ifrån i tabellen redan efter kvällens toppmöte.

– Kvällens match är absolut viktig, men det är inte ikväll ligan avgörs. Vi åker som alltid upp till Göteborg för att vinna matchen och ska göra allt vi kan för att ta tre poäng, säger sportchef Therese Sjögran.

Både Häcken och Rosengård har åkt på var sitt oavgjort resultat i inledningen av säsongen, Häcken på en snötäckt plan i Umeå och Rosengård i den alltid så svåra bortamatchen i Vittsjö. I tabellen är det nu målskillnad som skiljer lagen åt till Häckens favör.

– Vi är relativt nöjda med starten på säsongen även om det inte blivit full pott. Jag tycker att vi har blivit bättre och bättre för varje match. Att vi inte kunnat spela med samma lag i alla matcher har så klart påverkat prestationen, men att vi ändå ligger med i toppen visar på en bra bredd i truppen, säger sportchef Therese Sjögran.

OBOS Damallsvenskan är en spännande serie där alla lag kan plocka poäng av varandra, och med fler matcher nu än tidigare kan man konstatera att kvällens match inte blir någon seriefinal. Men prestigen finns som alltid högst närvarande när de topptippade lagen möter varandra.

Matchen följer ni på TV6, avspark 19.00.
_____

Följande står utanför kvällens trupp: Jelena Čanković, Rebecca Knaak, Fiona Brown, Frederikke Thøgersen, Jessica Wik.

De senaste inläggen: