Matchkoll: Kalmar – FCR

Tre omgångar kvar innan sommaruppehållet för FC Rosengård och först ut är IFK Kalmar på bortaplan. Vi stämmer av läget med Renée Slegers och Rebecca Knaak inför matchen.

IFK Kalmar är nykomlingar i OBOS Damallsvenskan och ligger inför omgång 13 på en elfteplats i tabellen med nio poäng efter att ha besegrat de tre bottenlagen AIK, BP och Umeå.  Oavsett läget i tabellen tycker huvudtränare Renée Slegers att det är viktigt att förbereda sig på samma sätt inför alla matcher och ha respekt för motståndet.

– Vi är ödmjuka inför alla matcher. Kalmar är en motståndare som gör lite annorlunda grejer som liknar Linköping i vissa delar. Vi känner oss förberedda men har också sagt att vi måste vara ödmjuka inför uppgiften. Allt vi gör ute på planen ska vara med fullt fokus och vi har pratat om att slutföra alla aktioner, säger Renée Slegers.

Tre omgångar kvar innan sommaruppehållet, hur behåller vi rätt fokus de här två veckorna?
– De här spelarna är väldigt professionella i det. Det är klart att vi påminner dem om det ibland, men de är själva väldigt bra på att hålla rätt fokus. Spelarna har en skärpa och hjälper varandra i det också, så jag tycker det känns jättebra, avslutar Slegers.

En spelare som fått spendera större delen av vårsäsongen på läktaren är Rebecca Knaak, men nu har det tyska nyförvärvet äntligen fått göra sina första inhopp i seriematcher.

Rebecca, hur känns det att äntligen vara tillbaka i spel?
– Det är fantastiskt! Jag har sett fram emot den här stunden under väldigt lång tid. Jag har fortfarande trivts bra här men nu känns det ännu bättre, att få vara ute på planen med laget och att få fira mål och vinster tillsammans. Det är bara roligt och jag är väldigt glad, säger Rebecca Knaak.

Vad blir viktigt de här sista två veckorna innan uppehållet?
– Vi fokuserar bara på matcherna som vanligt. Vi vet att det inte är långt kvar till uppehållet och alla vill avsluta vårsäsongen på bästa sätt. Det känns som att vi har bra intensitet och fokus i laget hela tiden, men extra mycket nu den senaste veckan, avslutar Knaak.

De senaste inläggen: