Matchkoll: Kristianstad – FCR

Det är dags för ett Skånederby i OBOS Damallsvenskan när FC Rosengård ska möta Kristianstads DFF på bortaplan. Vi fångade in sportchef Therese Sjögran under ett träningspass på Malmö IP och bad om hennes tankar kring den kommande matchen.

Du har ju själv spelat i Kristianstads DFF (även om namnet på föreningen var ett annat då). Har du några höjdpunkter att dela med dig av?

– Vi var ju mest ett bottenlag på den tiden, jag tror att vi låg i allsvenskan tre år under min tid där och vi kom på nionde plats alla åren, men det var en rolig tid.

Varför tog det egentligen så lång tid för dig att komma till Malmö? Du var väl 24 år när du tog steget?

– Jag trivdes bra i föreningen och vi hade ett bra lag. Jag tycker kanske att vi var bättre än vad tabellen visade, och jag utvecklades som spelare där. Sen visste jag inom mig att jag skulle spela i Malmö FF en dag och det gick ju hyfsat ändå när jag väl kom…

Om vi kikar på den gångna helgens match, den mot AIK, så blev det ju ett målkalas. Vilka tankar har du?

– Jag tycker att vi gör en jättebra match utifrån förutsättningarna. Efter tjugo minuter leder vi med 3 – 0 och då backar de ner rejält. Det blir väldigt tight. Vi fortsätter och slår inte av på takten och gör också fyra mål i andra halvlek.

Det är ju alltid kul med många målskyttar, nu fick både Ria Öling och Mimmi Larsson sätta några baljor.

– Det är kul för Ria, hon har haft en del chanser tidigare, så förhoppningsvis har det lossnat för henne nu. Och samma sak med Mimmi – det är viktigt för en forward att få göra mål.

Nu är det dags för ett nytt Skånederby i OBOS Damallsvenskan, dags att möta Kristianstad. Senast vi mötte dom så var det i Svenska cupen, en tillställning som blev onödigt nervös när vi tappade en 3-0-ledning till 3-3. Nu gick vi ju vidare ändå förstås, men ändå.

– Det kommer att bli en tuff match. Kristianstad borta är aldrig lätt och det är ett derby. Det gäller att vi laddar om och kommer väl förberedda, för som sagt, det kommer att bli tufft!

Kristianstads DFF är ju också ett ganska fysiskt lag.

– Ja och det gör att vi måste kunna flytta boll snabbt, så att vi slipper hamna i de situationer där de kommer in på kroppen. Så jag hoppas att hybridgräset bjuder till…

Nu har Kristianstad förlorat respektive kryssat i sina senaste matcher. Det borde väl innebära att de är väldigt taggade för den här matchen?

– Det känns som att de måste vinna för att kunna haka på, de är redan många poäng efter och om de inte vinner blir avståndet ännu större. Så det kan bli en rolig match.

I förra matchen fick Kristianstadspelaren Therese Åsland stå och – som det såg ut – i princip från ingen vinkel skjuta in två mål från distans.

– Ja, vi blev lite passiva där och hon har ett fantastiskt tillslag. Det gäller att vi är aggressiva i vårt försvarsspel för de misstagen vi gjorde sist kan vi verkligen inte göra om nu.

De senaste inläggen: