Matchkoll: Linköping – FCR

Ett riktigt toppmöte väntar denna fredagskväll – FC Rosengård har åkt norrut för att gästa Linköpings FC. De två lag som hittills spelat hem flest poäng i OBOS Damallsvenskan ställs nu mot varandra och här får vi tankar från Renée Slegers och Teagan Micah inför matchen.

Huvudtränare Renée Slegers inleder matchkollen och menar att Linköping blir en tuff uppgift och en annorlunda utmaning jämfört med tidigare matcher.

Renée, vad blir viktigt i matchen mot Linköping?
– Att vi är påkopplade. Linköping gör något annorlunda – de pressar högt och har mer markeringsinslag i sitt försvarsspel, vilket är väldigt annorlunda från de andra lagen vi mött i ligan. Så det blir extra viktigt med positionering och beslutsfattande i anfallsspelet, hur vi kan spela förbi deras press och komma in bakom dem.

Det blev en tuff match mot Piteå, har vi kunnat ladda om på tre dagar?
– Ja, det tycker jag. Vi har många spelare med mycket erfarenhet som varit med om liknande situationer förut, så de vet hur de ska ladda om till nästa match. De känns fokuserade och påkopplade och pratar bara Linköping, så det är ingen som är fast i förra matchen.

Hur ser det ut i truppen?
– Idag var alla ute på planen och tränade fotboll, förutom Olivia Welin, så det är stor skillnad nu jämfört med för någon månad sedan. Jessica Wik är delvis med laget och tränar men kör fortfarande mycket individuellt. Fiona Brown och Frederikke Thøgersen är på god väg men inte redo för match än. I övrigt har vi alla redo för spel.

Den australiensiska målvakten Teagan Micah har snart spelat sitt första år i FC Rosengård. Hon stod för en matchavgörande räddning i cupfinalen och känner att hon utvecklats i sin nya miljö.

Teagan, det är dags att möta Linköping, vad har du för tankar inför matchen?
– Det kommer bli en riktigt tuff match, de har gjort det bra i år. De har en bra trupp och det kändes redan när vi mötte dem i cupen i mars. Så det blir en svår bortamatch men vi är laddade och redo för att anta den utmaningen.

Det har snart gått ett år sedan du kom till FC Rosengård, hur har detta året varit för dig?
– Det har varit lite av en berg-och-dal-bana men mestadels bra. Förra året avslutades ju på ett bra sätt med SM-guldet men i år känner jag att jag stärkt min plats i laget och fått mycket förtroende från tränarna. Jag tycker att jag utvecklas som spelare här och jag älskar laget, så jag trivs bättre och bättre i klubben.

Hur går det med svenskan?
– Lite bra…haha. Jag har missat många lektioner eftersom vi har så många matcher, men jag försöker.

Vad tycker du om inledningen på denna säsongen?
– Det har varit en bra start och vi leder ju serien nu, så det får vi vara nöjda med. Men vi känner att det finns utrymme för förbättring och nu får vi fler och fler spelare tillbaka från skador, vilket är jätteroligt. Det blir ju svårare för tränarna att ta ut startelvan och att ha den konkurrensen på träningarna hjälper oss mycket inför matcherna.

Matchen mellan Linköpings FC och FC Rosengård spelas fredag 3/6 18.00 och kan ses på TV6 eller Viaplay.

När lagen möttes i Svenska Cupen i mars fanns Sofie Bredgaard med, fast i LFC-tröja. Då slutade matchen 4–0 till FC Rosengård efter en målsprakande andra halvlek.

De senaste inläggen: