Matchkoll: Piteå – FCR

Efter ett långt sommaruppehåll från seriematcher är det äntligen dags för FC Rosengård att kliva in i OBOS Damallsvenskan igen! Det är en bortamatch mot Piteå som stundar på fredagskvällen, avspark 18.00.

FC Rosengårds huvudtränare Renée Slegers har längtat efter att få dra i gång på allvar igen och tycker att laget känns starkt även efter de förändringar som skett under sommaren.

– Laget ser väldigt starkt ut just nu. Några spelare har gått på lån och någon har lämnat oss, men vi har också fått många spelare tillbaka från skada och även ett par nyförvärv, så det känns bra.

– Jag tycker att det finns så mycket ledarskap i gruppen, det finns så mycket vilja att bli bättre hela tiden. Vi har långa diskussioner ute på planen, vi har massor av genomgångar både individuellt, i de olika lagdelarna och i helgrupp. Det är verkligen härligt att jobba med dem! Vi har haft ganska lång tid på oss nu, vi började redan den 11:e juli, och imorgon får vi äntligen börja på riktigt. Vi känner oss förberedda.

Hemmamatchen mot Piteå i våras var en regnig historia som avgjordes på tilläggstid med ett mål av Stefanie Sanders. Slegers har ändå tagit med sig mycket positivt från den matchen in till det stundande mötet.

– Vi gör mycket bra i den matchen. Vi är nöjda med prestationen, antal gånger vi kommer in i offensivt straffområde och antal gånger vi släpper igenom dem till vårt straffområde. Så rent statistiskt gjorde vi en jättebra match där vi skapade många målchanser.

– Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match. Vi vann Svenska Cupen mot Häcken några dagar innan och skulle studsa tillbaka och spela den här matchen i ösregn. Lite mindre glamoröst kanske, men vi fixade det till slut och i den matchen visar vi också att de spelare som kommer in i andra halvlek gör skillnad. Det finns en otrolig bredd i den här truppen!

Matchen mot Piteå sänds på TV6 och Viaplay.

De senaste inläggen: