Matchkoll: Umeå – FCR

Ett riktigt mästarmöte väntar på söndag när mesta mästarna FC Rosengård gästar tidigare stormakten Umeå IK. Ett Umeå som varit nere och vänt i Elitettan men som än så länge är obesegrade på hemmaplan denna säsong.

FC Rosengård har varit otursförföljda under våren med många skador i truppen. Laget har haft svårt att få kontinuitet i startelvan men ändå lyckats plocka poäng i alla matcher hittills. En spelare som fått byta position en del, både förra och denna säsongen, är Ria Öling. Hon har under några matcher fått känna på att spela som högerback.

– Det är lite annorlunda, mycket att lära sig. Det finns bra saker i det så klart, men också vissa saker som inte är lika roliga som på mittfältet, förklarar Öling.

Inför den sjunde omgången toppar FC Rosengård tabellen, men det krävs tre poäng i Umeå för att behålla den placeringen. Ria Öling berättar att det finns en del saker laget jobbat extra på under veckan för att bli mer säkra i spelet än i tidigare matcher.

– Det har varit några bra resultat och några lite sämre i inledningen av säsongen. Vi hade så klart också velat vinna de matcher vi spelat oavgjort, men inga förluster ännu! Vi tycker inte att vi varit så bra i defensiven som vi önskat. Så det har vi tränat extra på i veckan – att inte släppa in så många mål – och även att straffa motståndarna bättre när målchanser dyker upp, berättar Ria Öling.

Det har varit tätt mellan matcherna den senaste perioden, men inför bortamötet med Umeå har laget fått en hel träningsvecka tillsammans. Sportchef Therese Sjögran ser positivt på veckan som varit och menar att Umeå inte är ett enkelt lag att plocka poäng emot.

– Umeå är ett spelande lag med en tydlig spelidé. De har många unga spelare som tagit stora kliv i år, så de kan absolut straffa oss på våra misstag. Men vi har fått en bra träningsvecka med tid för återhämtning, analys och chans att jobba extra med vissa delar i vårt spel, säger Sjögran.

Hur ser truppen ut som åker till Umeå?
– Bianca Schmidt är tillbaka i truppen, i övrigt ser den ut som förra matchen, avslutar Therese Sjögran.

Matchen spelas på Umeå Energi Arena söndag 13.00. Ni kan som vanligt följa den på Viaplay, och om ni skaffar abonnemang via länken nedan stöttar ni samtidigt FC Rosengård.

De senaste inläggen: