Matchkoll: Vittsjö GIK

Inför det stundande Skånederbyt mot Vittsjö GIK lyssnade vi lite med Mie Leth Jans, som spelade för FC Rosengård 2019 och som därefter representerat motståndarlaget. Hon är en erfaren spelare som också tidigare har spelat i Bröndby och Manchester City samt hittills gjort 26 A-landskamper för Danmark, förutom en mängd landskamper i de olika ungdomslandslagen.

Hur trivs du i Vittsjö, Mie?

– Jag trivs riktigt bra!

Hur ser er målsättning ut för säsongen?

– Det är att få så många poäng som möjligt.

Hur tycker du att det har gått hittills i år?

– Lite sådär, både bra och mindre bra. Vi har många bra spelare och har gjort några fina matcher, men har inte alltid fått in bollen och därför inte fått de vinster som vi förtjänat.

Vilka är era styrkor i laget?

– Vi står verkligen samman och jobbar till sista minuten. Vi är starka defensivt, på kontring och på fasta situationer.

Du har, parallellt med fotbollen, utbildat dig till fysioterapeut och jobbar för Dedicatio. Kan du berätta lite om det?

– Jag har alltid haft ett stort intresse för kroppen och det är härligt att besitta de egenskaper som kan hjälpa andra människor. Jag har fått en fantastisk möjlighet att lära av de bästa fysioterapeuter jag känner och använder därför min lediga tid till det. Det ger mig mycket på det mänskliga planet att komma bort från fotbollen och vara mer än bara en fotbollsspelare. Så jag är glad för den chansen och att vara i en förening som förstår det behovet.

Nu är det dags för Skånederby, du har spelat för båda föreningarna och inte minst känner du både Sanne och Katrine väl från det danska landslaget. Hur ska ni i Vittsjö göra för att plocka poäng på FC Rosengård?

– Vi ska stå starkt defensivt, ha tålamod och ta tillvara de chanser vi får. Det blir inte lätt, men det är ju fotboll och allt kan hända!

De senaste inläggen: