Matchrapport: BK Olympic – FC Rosengård 1-3

Solen stekte på ordentligt över Lindängens IP när FC Rosengård gästade BK Olympic i ett Malmöderby. Den intensiva värmen gjorde att domarteamet tog beslutet att införa två kortare vattenpauser, en i vardera halvlek.
FCR inledde matchen på ett relativt bra sätt. Man hade mycket boll och försökte flytta runt på motståndarförsvaret, men lyckades inte riktigt skapa de riktigt farliga målchanserna. Under den perioden fick BK Olympic några chanser till omställning när de vann bollen, och de var farliga när de väl kom fram. Det var flera fina inspel från kanterna som kunde ha resulterat i mål. Istället kom målet minuterna före paus när Christian Ajakpoloho gav BK Olympic ledningen i matchen.
Det var ett tufft Malmöderby med många hårda närkamper. FCR:s ytterback Linus Fridolf skallade ihop med en Olympic-spelare så pass illa att han inte kunde fortsätta matchen utan ersattes av Dardan Burrniku. Resultatet stod sig fram till paus och där gjorde FC Rosengård några justeringar i sitt spel och man kom ut till den andra halvleken som ett helt annat lag. FCR tog återigen kommandot över matchen, men den här gången kom man fram till de heta chanserna. Redan sex minuter in i den andra halvleken kommer kvitteringsmålet. Efter ett fint förarbete på högerkanten av Linus Olsson var Isak Redzic framme inne i boxen och tryckte dit 1-1.
Ett par minuter senare var det dags igen. Den här gången var det högerbacken Kofi Yeboah Addae som tog initiativet och dribblade sig förbi flera Olympic-försvarare. Han serverade ett fint instick till en djupledslöpande Granit Sherifi som tilldömdes straff sedan han fälldes i straffområdet. Straffen förvaltade han väl och vändningen var ett faktum, 1-2 till FC Rosengård.
– Jag utmanade och gick förbi flera spelare men sen såg jag att Granit var fri så jag släppte bollen. Det blev straff men han kunde ha gjort mål på ett tillslag, tycker jag. Jag sade det till honom men han sade att han ville ha straff, haha, säger Kofi Yeboah Addae.
Med drygt 10 minuter kvar av matchen kom Zia Sakirovski loss på sin vänsterkant men revs ner av en Olympic-försvarare och domaren tvekade inte att döma straff. Återigen var det Granit Sherifi som klev fram till straffpunkten och säker som han är sköt han in 1-3, hans nionde mål för säsongen vilket innebär ensam skytteligaledning.
Med ett par minuter kvar byttes tvåmålsskytten Sherifi ut och in kom Giovanni Gloria som fick göra sina första minuter i Division 2. En efterlängtad debut för den hawaiianske mittfältaren som fick stora applåder av ledare och lagkamrater i omklädningsrummet efter matchen.
– Det kändes bra. Jag är glad och lycklig att jag fick göra min debut för FC Rosengård. Jag var väldigt exalterad och tyckte att jag spelade bra. Återigen, jag är lycklig och väldigt tacksam att David (Roufpanah, tränare) bytte in mig idag. Nu hoppas vi på mer speltid nästa gång, säger Giovanni Gloria.  
FC Rosengård tog med detta sin sjätte raka seger och går upp i delad serieledning. Laget går som tåget just nu!
– Det känns jättebra med vinst. Det var jobbigt med värmen, men man kom in i det mot slutet men då blev jag utbytt, haha. Men vi fixade vinsten så det blev bra. Det är jättebra för oss med sex raka vinster. Moralen i laget blir bara bättre och bättre och det är roligt på träningarna, så vi ska bara köra på, säger Kofi Yeboah Addae.

**********
Startelva:
1. Blerim Gudjufi
2. Hannes Cederholm
4. Linus Fridolf
6. Kofi Yeboah Addae
7. Granit Sherifi
8. Philip Cascalheira
9. Baris Hümmet
15. Linus Olsson
17. Ali Jasim ©
27. Isak Redzic
48. Zia Sakirovski
Avbytare:
10. Saber Azizi
12. Dardan Burrniku
19. Giovanni Gloria
22. Theo Ankraw
23. Ahmed-Chadi Hadrous
34. Almir Malicevic
90. Ronald Lubwama
Mål:
37’ 1-0 BKO – Christian Ajakpoloho
51’ 1-1 FCR – Isak Redzic
60’ 1-2 FCR – Granit Sherifi
83’ 1-3 FCR – Granit Sherifi
Byten:
BK Olympic:
68’ Isak Jönsson UT – Jamshed Asekzai IN
68’ Simon Ståhl UT – Edriss Hushmand IN
79’ Gabriel Steven UT – Code Demba Sy IN
FC Rosengård:

36’ Linus Fridolf UT – Dardan Burrniku IN
73’ Kofi Yeboah Addae UT – Saber Azizi IN
73’ Baris Hümmet UT – Ahmed-Chadi Hadrous IN
86’ Granit Sherifi UT – Giovanni Gloria IN
86’ Isak Redzic UT – Theo Ankraw IN
Varningar:
BK Olympic:
27’ Kevin Robért
44’ Gabriel Steven
60’ Patchicco Diallo
FC Rosengård:

48’ Zia Sakirovski
53’ Philip Cascalheira
90’ Hannes Cederholm
Åskådare:
150
**********
Nästa match:
FC Rosengård – Vinbergs IF
Lördag 9 juni kl. 14:00 – Rosengårds IP
Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!