Matchrapport: FC Rosengård – Åkarps IF 3-1

Det var snudd på optimala väderförhållanden för fotboll denna onsdagskvällen på Rosengårds IP:s träningsplan B; vindstilla och behaglig temperatur. Åkarps IF, till vardags i Division 4, stod för motståndet.
Det var en ganska bekväm resa hela kvällen för FC Rosengård. Hemmalaget hade inledningsvis svårt att komma upp i tempo men lyckades ändå spela sig till ett flertal målchanser, dock utan att göra mål. En storspelande Victor Ringdahl i Åkarps-målet höll bortalaget kvar i matchen. I den 33:e matchminuten kom FCR:s anfallare Isak Redzic fri och försökte runda målvakten, men fälldes och blev tilldelad en straff. Straffen tog Redzic själv hand om men återigen var målvakten Victor Ringdahl i vägen. 0-0 stod sig ända till halvtidsvilan.
I den andra halvleken rivstartade Åkarp. Redan tre minuter in i halvleken tog man något överraskande ledningen genom ett långskott från Rasmus Persson. Men repliken kom omgående. FC Rosengårds högerback Kofi Yeboah Addae drev upp bollen längs kanten och spelade in den mot mitten där den via Åkarps-försvarare gick in i mål. Addae, som varit borta i en tid på grund av skador och gjorde sin första match sedan seriepremiären mot IFK Malmö.
Drygt tio minuter senare var det dags igen. Den här gången var det Chadi Hadrous som var sist på bollen och nyförvärvet från Malmö FF gjorde sitt första mål för klubben sedan ankomsten. Med cirka kvarten kvar fick Isak Redzic revanschera sig för straffmissen i första halvlek. Efter en tilltrasslad situation framför mål dök bollen upp hos Redzic som kunde vinkla in slutresultatet 3-1.
Startelva:
2. Hannes Cederholm
4. Linus Fridolf
6. Kofi Yeboah Addae
9. Baris Hümmet
10. Saber Azizi
12. Dardan Burrniku
22. Theo Ankraw
23. Ahmed-Chadi Hadrous
27. Isak Redzic
34. Almir Malicevic
90. Ronald Lubwama
Avbytare:
3. Ratan Hallgrimsson
7. Granit Sherifi
8. Philip Cascalheira
19. Giovanni Gloria
48. Zia Sakirovski
Mål:
48’ 0-1 ÅIF – Rasmus Persson
49’ 1-1 FCR – Självmål
58’ 2-1 FCR – Ahmed-Chadi Hadrous
75’ 3-1 FCR – Isak Redzic
Byten:
60’ FCR: Granit Sherifi IN – Almir Malicevic UT
60’ FCR: Zia Sakirovski IN – Kofi Yeboah Addae UT
60’ FCR: Philip Cascalheira IN – Saber Azizi UT
75’ FCR: Giovanni Gloria IN – Theo Ankraw UT
78’ FCR: Ratan Hallgrimsson IN – Ahmed-Chadi Hadrous UT
Varningar:
70’ FCR – Zia Sakirovski
**********
Nästa match:
Lindome GIF – FC Rosengård
Söndag 20 maj kl. 13:00 – Lindevi IP
**********
Nästa hemmamatch:
FC Rosengård – Assyriska BK
Söndag 27 maj kl. 15:00 – Rosengårds IP
Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!