Matchrapport: FC Rosengård – Assyriska BK 3-1

Båda lagen kom till matchen med en svit på fyra raka segrar. FC Rosengård satte stopp för Assyriskas svit samtidigt som man ökade sin till fem raka matcher med vinst. FCR har verkligen hittat formen nu.
Matchen var stundtals svårspelad på grund av starka vindar, men trots det var det hemmalaget FC Rosengård som rivstartade matchen och som fick en straff redan efter ett par minuters spel. Lagkaptenen Ali Jasim slog en fin svepande långboll mot den duktige ytterbacken Linus Fridolf som revs ner strax innanför straffområdeslinjen. Anfallaren Granit Sherifi stegade fram och satte säkert dit 1-0 i den sjätte minuten.
Assyriska kvitterade i den 25:e minuten efter ett fint anfall genom Simon Gula. Men därefter tog FC Rosengård tag i taktpinnen och släppte egentligen inte ifrån sig den under resterande delen av matchen. Strax före pausvilan tryckte FCR:s Linus Olsson sig fram genom Assyriskas försvar och satte säkert dit bollen vid den bortre stolpen till 2-0. Olsson, central mittfältare för dagen, stod likt många andra för en strålande insats idag.
Men det var inte slut där. Bara någon minut senare på tilläggstid slog mittbacken Hannes Cederholm en lång djupledsboll som Granit Sherifi snappade upp. Den stekhete anfallaren sprintade loss från tre motståndarförsvarare och placerade in 3-1, hans sjunde mål för säsongen vilket tar honom upp i delad skytteligaledning.
Efter pausvilan var det inget snack om saken. FCR dominerade fullständigt och spelade i perioder ut bortalaget och kunde ha gjort fler mål. Men slutresultatet skrevs till slut till 3-1 och det var en mycket fint genomförd match av FC Rosengård som nu klättrar i tabellen.
Granit Sherifi, matchens lirare:
– Vi vann, tre poäng, det känns jättebra. Jag tycker att vi gör det bra. Vi har varit tydliga med hur vi vill spela. Det var lite svårare i första halvlek då vi hade motvind, men i andra halvlek kommer vi ut som ett bättre lag även fast vi leder med 3-1. Det känns bara bra.
– Jag gör två mål, men jag är inte riktigt nöjd. Jag vet om att jag kan mycket bättre och kanske skulle det ha varit något mål till. Men det är bara att fortsätta kämpa och jobba vidare så kommer det fler gånger. Men, jag gör två mål och det är inte dåligt.
Ali Jasim, lagkapten:
– Det känns bra, det var viktigt att ta tre poäng så det känns jättebra. Jag tycker vi börjar rätt så… inte dåligt, men vi kommer inte upp i den nivån vi kan. Sen i andra halvlek börjar de sätta lite mer press och när vi löser det så löser vi det på ett bra sätt. Jag tycker insatsen kan bli bättre men vi tar med oss tre poäng ändå.
Du vågade till och med på göra en tunnel som siste man i den 90:e minuten?
– Ja, jag kände att han öppnade benen lite där så den gick igenom till sist. Men ja, han (Assyriska-spelaren) får bjuda på den, säger Ali med ett stort leende.
Vad sade David (Roufpanah, tränare) om det?
– Han har inte sagt någonting. Den gick igenom så… vad ska han säga, hahaha.
Självförtroendet är på topp efter fem raka segrar?
– Ja, det känns jättebra. Det är mycket positivt i gruppen och vi jobbar hårt och tror på det vi gör tillsammans, det är bara att fortsätta. Nu har vi ett Malmö-derby på lördag och det blir en jättetuff match. Det gäller att inte underskatta BK Olympic.
Fler tunnlar då…?
Förhoppningsvis, haha.
**********
Startelva:
1. Blerim Gudjufi
2. Hannes Cederholm
4. Linus Fridolf
6. Kofi Yeboah Addae
7. Granit Sherifi
9. Baris Hümmet
10. Saber Azizi
15. Linus Olsson
17. Ali Jasim ©
27. Isak Redzic
48. Zia Sakirovski
Avbytare:
12. Dardan Burrniku
18. Silvin Jakupi
19. Giovanni Gloria
21. Rezen Tawfeeq
34. Almir Malicevic
90. Ronald Lubwama
Mål:
6’ 1-0 FCR – Granit Sherifi
25’ 1-1 ABK – Simon Guli
45’ 2-1 FCR – Linus Olsson
46’ 3-1 FCR – Granit Sherifi
Byten:
FC Rosengård:
79’ Dardan Burrniku IN – Isak Redzic UT
79’ Silvin Jakupi IN – Zia Sakirovski UT
Assyriska BK:
63’ Sheriffdeen Abiodun Sulaimoh  IN – Ali Selim UT
63’ Tommy Lycén IN – Sargon Cicek UT
79’ Abdulhakim Alsultan IN – Simon Guli UT
79’ Ishak Shamoun IN – Mattias Kano UT
85’ Haris Dizdar IN – Mustafa Ayoub UT
Varningar:
FC Rosengård:
23’ Isak Redzic
Assyriska BK:
23’ Mustafa Ayoub
39’ Anton Henningsson
Åskådare:
170
**********
Nästa match:
BK Olympic – FC Rosengård
Lördag 2 juni kl. 14:00 – Lindängens IP
**********
Nästa hemmamatch:
FC Rosengård – Vinbergs IF
Lördag 9 juni kl. 14:00 – Rosengårds IP
Kom och stötta oss – vi behöver ert stöd!